Šimunić napao Josipovića: 'Je li vam neugodno zbog paljenja hrvatske zastave?'

Bivšem hrvatskom reprezentativcu Josipu Šimuniću jedan javni ispad koji nije imao veze sa sportom očito nije bio dovoljan.

16.10.2014.
20:53
VOYO logo

Prije nekoliko je dana, podsjetimo, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker prozvao Josipovića što ne dolazi na utakmice. Predsjednik je vrlo brzo reagirao, a u odgovoru je, između ostaloga, stajalo:

"Odlaskom na utakmicu gdje postoji visoki rizik od nacionalizma, rasizma, izgreda, predsjednik šalje krivu poruku. Silno volim i cijenim našu nogometnu reprezentaciju i sretan sam kad pobijedi, a vrlo rado ću doći na utakmicu kada gospodin Šuker i HNS ispune ono što su i meni obećali da će učiniti. Dakle, kad srede stanje u organizaciji i da svima koji dođu na stadion bude ugodno."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ova je izjava isprovocirala Šimunića, čovjeka koji još uvijek služi kaznu zabrane igranja za reprezentaciju jer je poslije lanjske utakmice protiv Islanda uzeo mikrofon u ruke i pred maksimirskim tribinama pozdravljao ustaškim pozdravom 'Za dom'. Njegov je odgovor Josipoviću došao putem Facebooka.

//www.youtube.com/embed/iOXbe0G7n2A

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zašto je vama predsjedniče Republike Hrvatske neugodno doći na stadion? Je li to zbog domoljubnih pozdrava 'U boj, u boj' i 'Za dom' ili vam je neugodno zbog paljenja hrvatske zastave u prisustvu sad već bivšeg ministra znanosti, obrazovanja i sporta Željka Jovanovića? Zašto se Vi predsjedniče Republike Hrvatske konkretnije niste pozabavili izgredima poput već navedenog paljenja hrvatske zastave u Beogradu", upitao je Šimunić i zaključio:

"Zašto niste reagirali na incident kada je vođa vukovarskih Grobara, ali i djelatnik vukovarske policije išarao autobus GNK Dinama u kojemu je momčad došla na memorijalni nogometni turnir u spomen na generala Blagu Zadru? Hoćete li reagirati na skandiranje srpskih navijača na utakmici Srbija - Albanija 'Ubij Hrvata da šiptar nema brata?"

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo