VIDEO: / Pozor! Hrvatska treba ovo čudo od dijeteta!

Napadač Züricha i U-21 nogometne reprezentacije Švicarske Josip Drmić, u razgovoru za Totalsport govori o svom igračkom usponu, nastupu protiv mladih Hrvata, te očekivanjima u budućnosti.

24.5.2012.
11:37
VOYO logo

Nakon što je prošao sve mlađe kategorije Züricha 19-godišnji Josip Drmić odradio je prvu seniorsku sezonu u kojoj se u kratkom vremenu nametnuo kao prva napadačka opcija ovog švicarskog prvoligaša.

"Sigurno da mogu biti zadovoljan svojim igrama i napretkom kojeg sam ostvario u premijernoj sezoni u prvoj momčadi. U proljetnom dijelu ustalio sam se u najboljoj jedanaestorici, zabio nekoliko pogodaka u prvenstvu i kupu, pa s optimizmom gledam prema budućnosti."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 20 nastupa u elitnom rangu švicarskog nogometa Drmić je postigao pet golova, a sezonu je okončao sjajnom predstavom kod Thuna u zadnjem kolu kada je postigao i prvi seniorski hat-trick. Efikasan je bio i u nacionalnom kupu gdje je u tri nastupa postigao isto toliko golova.

"Rekao bih da je moj golgeterski učinak bio vrlo dobar ove sezone. Kako sam više igrao počeo sam i redovitije zabijati. Konkurencija u klubu je teška, ali ja imam vjere u svoje sposobnosti. Na svakoj utakmici dajem sve od sebe i osjećam stalan napredak."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijenjeni hrvatski strateg i šef omadinskog pogona Basela Ivan Težak drži da se radi o iznimnom talentu koji sigurno ima kapaciteta za hrvatsku reprezentaciju. Težak je svojevremeno 'otkrio' Mladena Petrića i Ivana Rakitića, a pravu šansu u Baselu osigurao je mladim Albancima Shakiriju i Xhaki koji su nedavno transferirani u Bayern i Borussiju Mönchengladbach. Boris Smiljanić, kapetan Grasshopera, također smatra da je Drmić najtalentiraniji Hrvat u Švicarskoj.

"Puno mi znače pohvale ljudi poput Težaka i Smiljanića čije riječi imaju težinu u nogometnim krugovima. Drago mi je da imaju tako visoko mišljenje o meni. Pokušat ću opravdati takve ocjene i u nastavku karijere."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Težak je spomenuo da u dvoboju mlade momčadi Basela protiv odgovarajuće selekcije Züricha nikako nisu mogli pronaći rješenje kako bi Vas zaustavili. Kaže da ste vrlo nepredvidljiv igrač.

"Uz osjećaj za gol brzinu bih istaknuo kao svoju najveću vrlinu. To su moje odlike i zato mislim da sporiji igrači imaju problema sa mnom."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već 2. lipnja zaigrat ćete u Hrvatskoj u sudaru U-21 reprezentacija. U Koprivnici vas očekuje drugi nastup protiv domovine vašeg podrijetla.

"Jako mi je drago što ću još jednom imati priliku igrati protiv Hrvatske. Igrao sam i u prvoj utakmici kada je Švicarska pobijedila 4:0, a nadam se nastupu i u Koprivnici."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ono što sve najviše zanima je kakav bi bio vaš odabir kada bi dobili pozive u seniorske reprezentacije Švicarske i Hrvatske.

"Činjenica je da sam ja rođen u Švicarskoj i da igram za U-21 reprezentaciju zemlje u kojoj živim cijeli život. No, također moje srce jako kuca za Hrvatsku i da vam budem iskren odabrao bih Hrvatsku. Nije me još nitko kontaktirao iz Hrvatskog nogometnog saveza, ali ima još vremena. Takav poziv sigurno bih prihvatio."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I za kraj usporedite nam nogomet kakav preferira Švicarska, koja u posljednje vrijeme postiže vrlo dobre rezultate u mlađim kategorijama, u usporedbi s onim što si vidio od Hrvatske U-21 vrste.

"U Švicarskoj se igra znatno brže. Čini mi se, bez ljutnje, da je hrvatski reprezentativni nogomet postao malo spor, da ne kažem staromodan. Ipak, vjerujem da na Europskom prvenstvu izbronik Bilić ima jako dobar kadar i da će dovesti momčad u najbolju formu i potom napraviti dobar rezultat u Ukrajini i Poljskoj", zaključio je Josip Drmić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo