Real čeka 'utakmicu desetljeća': 'Dogodit će se nešto povijesno'

'Ono kako smo igrali u Dortmundu je bilo toliko jadno da bi uopće mogli i pomisliti da se može ponoviti.

29.4.2013.
17:44
VOYO logo

Trener Reala Jose Mourinho je uzvratni dvoboj polufinala Lige prvaka protiv Borussije nazvao "najvažnijom Realovom utakmicom u posljednjih 10 godina".

Prema najavama španjolske MarceLuka Modrić bi trebao zaigrati od prve minute, a oporavio se i Cristiano Ronaldo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za mene je to samo nogomet i uzvratna utakmica u kojoj moramo nadoknaditi zaostatak od 4:1 iz prve utakmice. Ono kako smo igrali u Dortmundu je bilo toliko jadno da bi uopće mogli i pomisliti da se može ponoviti. Svi igrači žele igrati i to mi daje samopouzdanje i nadu da vjerujem u prolaz u finale. Moramo igrati minutu po minutu, odnosno gol po gol, i tako sve do zadnjeg daha. U praksi svi uspjesi u nogometu pripadaju svima u klubu, ali neuspjesi su uvijek krivnja trenera. Znam da je situacija takva i potpuno sam miran. Postoje sjajni treneri koji nikad nisu osvojili Ligu prvaka. Ja sam osvojio dvije za što sam zahvalan Bogu. No, nastavit ću se boriti i za treću", započeo je Mourinho nakon posljednjeg treninga Reala pa dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Portugalski stručnjak je izbjegao odgovor na pitanje hoće li mu dvoboj protiv Borussije biti posljednji domaći na klupi Real Madrida.

"Imam osjećaj da bi to mogao biti najvažniji dvoboj za Real u posljednjih deset godina. No, imao sam takav osjećaj i prije prvog ogleda u Dortmundu, a tamo smo igrali kao da se radilo o prijateljskoj utakmici", rekao je Mourinho.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trener Borussije Dortmund Jürgen Klopp poručio je kako se njegovi nogometaši neće uplašiti na Santiago Bernabeuu.

"U nogometu je sve moguće. U utorak će se dogoditi nešto povijesno. Ako uđemo u finale, to će biti povijesno. Ako ispadnemo, i to će biti povijesno. Glavna nam je briga da ostanemo koncentrirani. Prošle smo sezone bili veliki suparnici Bayernu koji nas je želio pobijediti u svakoj utakmici. No, moja je momčad bila smirena u svim tim trenucima. Jedini način da ostvariš svoje snove je da budeš hrabar. Nije problem izgubiti, to se uvijek može dogoditi. No, bitno je ono što si uložio u utakmicu. Moji igrači ne mogu pasti, jedino mogu dati najbolje od sebe", kazao je Klopp i poručio da se njegovi igrači u utorak neće braniti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Real nas može gurnuti u nevolje, svjesni smo toga. No, i mi imamo napadački potencijal. Dokazali smo to u prvoj utakmici. U nogometu je važna ravnoteža između obrane i napada. Kad napadamo, svi napadamo, a kad se branimo, svi se branimo. Taj plan je primjenjiv na sve utakmice."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo