HNL proljeće / Jerko Leko o Dinamovoj krizi za RTL: 'Ako izgube prvo mjesto uvući će se strah'

Image

Svoje viđenje Dinamove krize dao je bivši kapetan kluba s Maksimira, Jerko Leko koji je za RTL dijagnosticirao probleme aktualnog hrvatskog prvaka

21.2.2022.
20:19
VOYO logo

Dinamo je ovog vikenda neočekivano kiksao na Maksimiru u dvoboju protiv Lokomotive odigravši tek 0:0 te su mu se na taj način dodatno na ljestvici približili Osijek, Hajduk i Rijeka. Osijek već iduće kolo pobjedom u derbiju protiv Modrih na svom terenu ima priliku Dinamu oteti vrh ljestvice, a Hajduk im također puše za vratom, jer su se Splićani približili na tri boda zaostatka.

Željko Kopić nakon nedjeljnog dvoboja pokazao je da je svjestan krize no nije još upalio alarm za uzbunu na Maksimiru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Prava promenada /

Hrvatski dragovoljac lovi vrh svjetske ljestvice u jednoj bizarnoj kategoriji

Image
Prava promenada /

Hrvatski dragovoljac lovi vrh svjetske ljestvice u jednoj bizarnoj kategoriji

"Uvijek su te utakmice nakon europskih izazova zahtjevne. U Sevilli smo odigrali izuzetno intenzivnu utakmicu. Protiv Lokomotive smo bili van pravog ritma. Nismo imali energije, bili smo loši u duelima i na tim drugim loptama. Nismo uspijevali uspostaviti posjed . U drugom smo poluvremenu napravili neke promjene i došli do šansi, ali nismo uspjeli zabiti gol. Kažem u konačnici smo izgubili dva bitna boda", izjavio je neposredno nakon utakmice strateg Plavih.

'Nedostaje zajedništva'

Za RTL svoje viđenje Dinamove krize dao je bivši kapetan kluba s Maksimira, Jerko Leko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Najveći problem je u tome da on nađe neko zajedništvo koje je bilo prije. Jedina utakmica gdje su bili dominantni je Rijeka gdje su pokazali grupnu motivaciju. U ovim ostalim utakmicama se vidjela individualna želja je jedan dan hoće Oršić, drugi dan netko drugi, ali sve je to bilo bez kolektivne želje i mislim da se tu izgubila ona Dinamova moć", dijagnosticirao je Leko trenutnu Dinamovu boljku.

U svom se osvrtu dotaknuo prozivanog i indisponiranog Bruna Petkovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije bio fizički spreman, ta ozljeda, pa su ga u Sevilli isforsirali, a vidjelo se da nije sto posto. Protiv Lokomotive je bio puno energičniji, što se vidjelo po nekoj želji da hoće pokazati da je još tu. Tako da mislim da ga se vrijedi pričekati", ustvrdio je naš bivši reprezentativac.

'Neki se teže prilagođavaju novoj formaciji'

Jerko Leko je zaključio kako u klubu još uvijek ne treba paničariti no isto tako je zaključio kako Dinamo ipak nije daleko od problematičnog scenarija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Promijenio je formaciju. To je nešto novo. Neki su se prilagodili, neki malo teže, ali on će ustrajati na tome. Ne vidim ja to kao neki igrački problem. No što vrijeme odmiče, a pogotovo ako u jednom trenutku izgube prvo mjesto, što se može desiti, uvući će se strah", za kraj je konstatirao Jerko Leko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Standings provided by SofaScore LiveScore

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo