NAPOKON DOBRA ODLUKA / Jedna od najboljih liga svijeta uvodi veliku promjenu oko VAR-a: Želje svih navijača bit će ispunjene

Image
Foto: Profimedia

Ova odluka svoj prvi test će imati utakmicama polufinala i finala španjolskog Superkupa koji će se u siječnju održati u Saudijskoj Arabiji

19.12.2023.
16:12
Profimedia
VOYO logo

Ove sezone svjedoci smo brojnih, najblaže rečeno, kontroverznih odluka koje su suci donijeli nakon što su se konzultirali s VAR sobom. Navijači diljem svijeta zagovaraju velike i drastične promjene ili njegovo ukidanje, kako više ne bi smetao najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu.

Image
RIGOROZNI TALIJANI /

Nakon što je preuzeo novi posao, Zlatan Ibrahimović sada ne smije u svlačionicu Milana

Image
RIGOROZNI TALIJANI /

Nakon što je preuzeo novi posao, Zlatan Ibrahimović sada ne smije u svlačionicu Milana

Španjolska La liga odlučila je djelomično ispuniti želje navijača i povući sjajan potez.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, vodstvo lige je odlučilo da će od sada komunikacija između sudaca i VAR sobe postati javna. Španjolci se nadaju da će tako navijačima, ali i igračima, biti jasnije zašto su kontroverzne odluke donesene i s kojim razlogom.

Ova odluka svoj prvi test će imati utakmicama polufinala i finala španjolskog Superkupa koji će se u siječnju održati u Saudijskoj Arabiji, a u španjolskom prvenstvu bi se ova praksa trebala početi primjenjivati od 20 kola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Iskustvo navijača će biti poboljšano'

‘‘Nogometni savez Španjolske i La Liga složili su se da počnu objavljivati slike i zvuk razgovora između suca na terenu i VAR sudaca nakon pregleda VAR-a i korištenja monitora uz teren. Oni će biti objavljeni isključivo putem službenih medijskih kanala i tek nakon završetka utakmice."

Ova inicijativa označava novu razinu suradnje i zajedničkog rada između RFEF-a i CTA-e te LaLige, s ciljem da suđenje u profesionalnom nogometu i sama natjecanja budu transparentnija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tom smislu, uz emitiranje slika i zvuka nakon završetka svakog natjecateljskog dana (subota, nedjelja i ponedjeljak), iskustvo navijača će biti poboljšano, a gledatelji će cijeniti bolje razumijevanje sudačkih odluka, čime se poboljšavaju natjecanja u cjelini‘‘, stoji u priopćenju La Lige.

Napete i atraktivne utakmice te još jedan pohod Kauboja na novu medalju gledatelji mogu pratiti od 10. siječnja - na glavnom kanalu RTL-a i streaming platformi VOYO.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo