JECAJI IZ HRVATSKE SVLAČIONICE: / 'Nogomet je najgluplja igra na svijetu!'

Image

Jedan jedini poraz na Europskom prvenstvu bio je dostatan da se snovi o dobrom plasmanu hrvatske nogometne reprezentacije na kontinentalnoj smotri rasprše.

26.6.2016.
8:03
VOYO logo

Nisu ga oni dočekali radosno, suzama natopljen travnjak stadiona Bollaert-Delelis bio je poprište na kojem su ostali još dugo nakon ogleda tješeći se međusobno i vrteći dojmove te subotnje večeri okončane pogotkom Quaresme tek koju minutu prije kraja produžetaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Nismo ovo zaslužili'

"Tužni smo i razočarani. Zaslužili smo više jer smo bili bolja ekipa. Imali smo inicijativu i više prilika, a oni su zabili gol iz jedne sretne kontre. Teško mi je nešto kazati nakon ovakvog poraza. Nismo zaslužili ispasti na ovakav način", izjavio je nakon susreta Luka Modrić vjerojatno i sam svjestan da je ovo bila prilika generacije za koju su mnogi bili spremni ustvrditi da može i do najvišeg plasmana.

Modrić se s time ne slaže i mislima je već u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo kojem će za dvije godine domaćin biti Rusija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bit će još prilika. Moramo se okrenuti budućnosti, vrlo brzo nas čekaju nove kvalifikacije."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Bolji idu kući'

Nevjerica i šok bili su i u očima Ivana Rakitića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nikada nisam vidio toliko tuge i suza. Bolja ekipa ide doma. Portugalci niti sami ne znaju kako zabiju golove, evo da ih sad pitate ne bi vam znali reći. Kažu za nogomet da je najbolja igra na svijetu, a nekad je i najgluplja. Tako je bilo sada, jer nemoguće je da bolja momčad ide kući, a lošija dalje. Ne znam zašto se uvijek slama na našim leđima i zašto nas pravda zaobiliazi?! Igrali smo dobro cijeli turnir, ne mogu vjeorvati da idemo kući.," naglasio je, dok je Vedran Ćorluka ustvrdio da Portugal nije pokazao više od Češke i Turske protiv kojih je Hrvatska uspješno igrala u skupini D.

"Teško nam je, svi smo tužni. Nismo zaslužili ovakav kraj. Međutim, moramo se nositi s tom činjenicom. Razočarani smo jer znamo da je ova generacija propustila svoju najveću priliku. No ne mogu reći ništa protiv igrača, dali su sve. Zaslužili smo prolaz. Najviše me boli što smo ispali od ekipe koja nije bolja od nas. Portugalci nisu bolji niti od Turske niti od Češke."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao da je netko urekao Vidu

"Da smo ispali nakon jedanaesteraca mogli bi reći da nismo imali sreće, no ovo je strašno. Ovo mi je sigurno jedan od najtežih poraza u karijeri", dodao je Milan Badelj, dok je Domagoj Vida, koji se protiv Portugalaca našao u nekoliko izglednih situacija, kazao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kao da me netko urekao. Milimetri su me dijelili, no nije išlo. Svi smo utučeni, svlačionica je puna suza. Hvala navijačima što su nas pratili."

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo