Kraj kontroverzi? / Je li 'slučaj Buffon' bio prekretnica? VAR u Ligi prvaka možda već u ovoj sezoni

Image
Foto: gtres/Gtres/PIXSELL

Prošlosezonsko četvrtfinale imalo je mnoštvo repova zbog kontroverzne odluke suca Olivera. U novoj sezoni takvih grešaka možda neće biti

22.8.2018.
18:03
gtres/Gtres/PIXSELL
VOYO logo

Nakon primjene na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, i Liga prvaka mogla bi zakoračiti u novo poglavlje uvođenjem VAR tehnologije. Prema pisanju engleskih medija takvo što je moguće već u ovoj sezoni, no ne od početka iste jer je preostalo premalo vremena, a vjerojatno bi trošak bio prevelik. Stoga je moguće da VAR bude u primjeni od četvrtfinalnih utakmica Lige prvaka u ovoj sezoni.

Time bi sudačke pogreške u zadnjim fazama tog vrlo popularnog natjecanja otišle u povijest. Barem ako je suditi prema uspješnosti primjene na SP-u. Zanimljivo, upravo prošlosezonsko - četvrtfinale, između Real Madrida i Juventusa imalo je puno repova zbog kontroverzne odluke suca Michaela Olivera koji je dosudio jedanaesterac za Real u zadnjoj minuti, te dodijelivši crveni karton Gianluigiju Buffonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Real je u Torinu slavio 3:0, da bi Juventus u drugoj utakmici vodio 3:0, rezultat za produžetke, sve do 93. minute kada sudac Oliver povlači kontroverzan potez i zaključuje europsku karijeru Buffona u Juventusu.

UEFA će o uvođenju VAR-a odlučiti u rujnu. S obzirom na naklonost koju taj novitet ima među čelnicima FIFA-e, za očekivati je da slično postupiti moćnici UEFA-e.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo