JE LI NA POMOLU VELIKI PREOKRET? / Mandžukić dobiva jaku konkurenciju, mogao bi napustiti Juventus

Image
Foto: AFP, FILIPPO MONTEFORTE
10.7.2017.
12:25
AFP, FILIPPO MONTEFORTE
VOYO logo

Dvije glavne mete europskog doprvaka u aktualnom prijelaznom roku su Douglas Costa (26) iz Bayerna i Federico Bernardeschi (23) iz Fiorentine. Očekuje se da će transferi vrlo brzo biti realizirani, a kako su obojica krilni napadači, značajno će pojačati konkurenciju na Mandžukićevoj poziciji.

I Pjaca u problemima

Naš je nogometaš u Allegrijevom sustavu 4-2-3-1 prošle sezone prebačen na lijevo krilo jer pored Gonzala Higuaina za njega više nije bilo mjesta u samoj špici napada. Mandžukić se uz svoju uobičajenu trku i borbenost dobro snašao i oduševio navijače, ali dođu li doista Costa i Bernardeschi, njegova pozicija više neće biti čvrsta. Baš kao ni ona Juana Cuadrada koji je pokrivao mjesto desnog krila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gazzetta stoga piše, a brojni talijanski portali prenose, da bi Mandžukić mogao napustiti Torino bez obzira na spomenuto produljenje ugovora. Odluči li se, ipak, na ostanak, za očekivati je da će u pojačanoj konkurenciji imati smanjenu minutažu. Isto se odnosi i na drugog hrvatskog reprezentativca Marka Pjacu (22), ali pred njim je ionako još dugi put do oporavka od teške ozljede koljena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Douglas Costa je u prošloj sezoni skupio 34 nastupa za Bayern te upisao sedam golova i devet asistencija. Bernardeschi je, pak, za Fiorentinu odigrao 42 utakmice te skupio 14 pogodaka i pet asistencija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo