JE LI DOŠAO KRAJ ZA BLATTERA I PLATINIJA? / Istražitelji FIFA-e za njih traže rigoroznu kaznu

Image
Foto: AFP

Prema pisanju uglednog britanskog BBC-a, FIFA-ini stražitelji će tražiti minimalno sedam godina suspenzije za nogometne moćnike Seppa Blattera i Michaela Platinija.

23.11.2015.
16:38
AFP
VOYO logo

Podsjetimo, etička komisija FIFA-e otvorila je slučaj Seppa Blattera i Michela Platinija, nogometnih čelnika koji su pod tromjesečnom suspenzijom zbog sumnjivih transakcija. I Blatter i Platini ranije su se tijekom istrage izjasnili kako nisu krivi za optužbe koje ih terete, a FIFA nije htjela u detalje otkriti rezultate istrage.

Sumnjiva transakcija iz 2011. godine

Problem je nastao zbog sumnjive transakcije iz 2011. godine. Tad je Blatter uplatio svom tadašnjem zamjeniku i predsjedniku UEFA-e Michelu Platiniju 1.8 milijuna eura za savjetničke poslove obavljene u razdoblju od 1999. do 2002. Transakcija je obavljena na temelju "usmenog dogovora", a time su povrijedili etička načela FIFA-e, piše BBC.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP

Odluka u prosincu

Platini i Blatter suočeni su s optužbama da su sudjelovali u financijskim prijevarama, da su povrijedili čast FIFA-e te da svoje radnje nisu prijavili etičkom odboru. Zbog svega navedenog, Blatteru i Platiniju se ne piše dobro.

Sud časti vodi njemački sudac Hans Joachim Eckert, a BBC izvještava kako će FIFA-ini istražitelji za obojicu tražiti minimalno sedam godina suspenzije. Odluka bi trebala biti poznata u prosincu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo