Konačno i dobra vijest: Lovren dobio podršku nogometne legende

Hrvatski nogometaš Dejan Lovren posljednjih se tjedana nalazi na meti vrlo oštrih kritika zbog svojih igara u dresu Liverpoola.

14.11.2014.
8:25
VOYO logo

Lovren je tijekom ljetnog prijelaznog roka došao na Anfield iz Southamptona uz 25 milijuna eura odštete, što je rekordan iznos koji je Liverpool platio za jednog obrambenog nogometaša. No, nekadašnji član Dinama zasad se ne snalazi najbolje u novom klubu, a statistička agencija Opta je izračunala da je ove sezone napravio najviše pogrešaka koje su dovele do suparničkog udarca na gol od svih igrača u Premierligi.

Kritizirali su Lovrena u svojim kolumnama i brojni bivši igrači, poput Martina Keowna i Robbieja Savagea, pozivajući trenera Brendana Rodgersa da hrvatskog reprezentativca preseli na klupu. Među kritičarima je ranije bio i sam Carragher, ali u četvrtak je u razgovoru za Liverpool Echo naglasio da Rodgers mora sačuvati povjerenje u Lovrena i biti strpljiv s njim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da je Lovren prošle sezone u Southamptonu bio odličan i zato ga je Liverpool i kupio, ali svaki trener ima svoj način rada. U Liverpoolu bočni igrači igraju ofenzivnije nego u nekim drugim klubovima i ostavljaju stopere otkrivene. To je nešto o čemu bi trebalo voditi računa", istaknuo je Carragher i dodatno pojasnio:

"Alberto Moreno voli ići u napad i onda Lovren ostaje sam na lijevoj strani i često mora pokrivati bok. Možda se na to mora naviknuti ili bi Liverpool trebao promijeniti neke detalje svoje igre kako bi izvukao najbolje iz njega. On je prošle sezone dokazao da je vrlo dobar stoper, ali u ovom trenutku prolazi kroz teško razdoblje, kao i cijela momčad. Kad toliko platiš za stopera, moraš biti strpljiv s njim i podržati ga."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//cdn.playwire.com/bolt/js/embed.min.js

Za kraj je Carragher odbacio ideju da bi se u prvu momčad trebao vratiti veteran Kolo Toure i još jednom poručio Redsima da trebaju biti ustrajni s Lovrenom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da Lovren, baš kao i Mamadou Sakho, nisu prezentirali svoju pravu formu i što god netko trenutno mislio o njima, oni su bolji igrači nego što pokazuju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo