NAJAVIO DERBI / Jakirović otkrio na koga ne računa u nedjelju: 'Prevažna utakmica, pobjeda bi značila puno psihološki'

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Dinamo je dobio pet utakmica zaredom, u zadnje četiri nije primio gol i prepun samopouzdanja dočekuje derbi sa Splićanima.

15.12.2023.
15:12
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Dinamo i Hajduk u nedjelju od 17:15 na Maksimiru igraju derbi 19. kola 1. HNL. Splićani u Zagreb stižu kao vodeća momčad prvenstva sa sedam bodova više, ali i dvije utakmice više, stoga bi pobjeda aktualnog prvaka bila veliki korak u smanjenju zaostatka za vječnim rivalom.

Image
BIT ĆE VATRENO /

Petković najavio derbi: 'Ja sam prvi dao vjetar u leđa Hajduku penalom, ostalo je odradila euforija'

Image
BIT ĆE VATRENO /

Petković najavio derbi: 'Ja sam prvi dao vjetar u leđa Hajduku penalom, ostalo je odradila euforija'

Hajduk je dva puta ove sezone slavio protiv Dinama, na Maksimiru 2:1 i na Poljudu 1:0. U Zagrebu je aktualni prvak vodio 1:0 i imao penal za 2:0, ali ga je tada propustio realizirati Bruno Petković stoga su ulozi ovaj put još veći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo je dobio pet utakmica zaredom, u zadnje četiri nije primio gol i prepun samopouzdanja dočekuje derbi sa Splićanima.

"Sigurno smo jako zadovoljni što smo ostvarili cilj. Nije bilo jednostavno, činilo se dobro nakon prve utakmice s Astanom, ali onda smo zaredali s tri poraza. Mogli smo protiv Viktorije uzeti više, u Prištini nismo ništa ni zaslužili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odigrali su dečki kvalitetno ove dvije utakmice i zasluženo smo prošli. Nije bilo jednostavno zbog svega što se događalo. Napale su nas ozljede, u kratkom periodu imali smo puno utakmica, ali opet smo se uspjeli izvući, što je jako dobro za nas", rekao je trener Sergej Jakirović u uvodu druženja s novinarima.

Koliko vam eventualna pobjeda nad Hajdukom može pomoći rezultatski, a koliko psihološki?

"Važna, prevažna utakmica, iako mislim da se neće tu ništa odlučiti. Može biti psihološka prednost, znamo što nam je činiti, imamo dvije utakmice manje, imamo zaostatak i pokušat ćemo sve napraviti da na radost navijača pobijedimo Hajduk. Jako bi puno značilo u psihološkom smislu da odemo na pauzu s minus četiri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijelo vrijeme zaostajemo, a stalno se broje te dvije odgođene utakmice, ali njih moraš pobijediti. A to će biti zahtjevno, sve ovisi kakav će biti i protivnik. Moramo pronaći snage da pobijedimo. Uvijek se nešto računa, odgađaju se utakmice, ali to moraš pokazati na terenu".

Kakvo je stanje s ozljedama?

"Boško Šutalo će danas napraviti magnet, on malo šepa na tu nogu. Emrelija boli koljeno, neće biti u kadru, kao ni Drmić".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako komentirate odluku HNS-a da se ukidaju odgode utakmica zbog europskih obveza?

"Dobra je odluka da nema odgoda. Ako cijela Europa igra stalno, smatram da je to dobra odluka, bit će regularnije i nama lakše u psihološkom smislu".

Kako ste zadovoljni s Kanekom, je li on svjestan težine utakmice s Hajdukom?

Kaneko shvaća, ja više pričam s Kenom, haha. Imao je vatreno krštenje u Splitu, bio je malo fasciniran, ali sad se prilagodio i donosi nam razliku, što je sjajna stvar za nas. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Baturina je odigrao jako slabo poluvrijeme protiv Ballkanija i izvadili ste ga na poluvremenu. U kakvom je stanju jedan od najboljih Dinamovih igrača?

"Vidjet ćemo. Maloprije sam s njim pričao, bolje se osjeća, ali jasno da je to ostavilo traga.  Namjerno sam ga stavio od prve minute, bolje to nego da uđe s klupe pa reagira kako je reagirao u prvom poluvremenu. Onda bi bilo problema! Ušli smo svjesno da odigra poluvrijeme, a onda ako može više, super, ako ne, da ga zamijenimo".

Ove sezone ste često pokazivali dva lica na svakoj utakmici, kako to komentirate?

"Jasno je nama sve, radimo analize. Nekad mi to nije jasno, pogotovo kad završiš dobro utakmicu, pobijediš. Uvijek očekujem više samopouzdanja, više sigurnosti, čak smo dobro i ušli, a onda je došlo do grešaka, stalno si u kontra ritmu, bojiš se da nešto ne zaluta...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Možda je to stvar koncentracije, ne želim da se ijedan igrač boji. Ipak je ovo samo sport, nemaš se čega bojati. Nadam se da će toga biti u budućnosti što manje".

Koje utakmice ove sezone su vam najteže pale?

"Najteže sam doživio, osobno me pogodio, poraz od Ballkanija. To nije bio izgled moje momčadi, uvijek smo imali glavu i rep. A u prvenstvu, Gorica i Varaždin, tu smo zaslužili puno više. U Gorici smo ostali bez ičega, u Varaždinu se spašavali nakon što smo odigrali možda i najbolje poluvrijeme".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U subotu, 16. prosinca, očekuje nas spektakularna borilačka večer koju možete pratiti UŽIVO na VOYO platformi. U 19 sati počinje prijenos priredbe najveće regionalne borilačke organizacije - FNC 14 iz Sarajeva, a sat vremena kasnije počinje event vodeće europske MMA organizacije - KSW 89 u poljskom gradu Gliwice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo