OSVRT /

Jakirović iznenadio eksperimentom i sustavom igre: Upitnici stoje iznad najkritičnije pozicije

Image

Sergej Jakirović se odlučio za formaciju 4-4-2, što je bilo malo iznenađenje u prvom dijelu protiv Vardara. Pjaca je bio desno krilo

Silvijo Maksan

Silvijo Maksan

Najviše voli raditi intervjue sa sportašima, odličan novinar i 'pravi terenac'

24.7.2024.
7:53
VOYO logo

Dinamo se u odličnom izdanju predstavio maksimirskoj publici. Plavi su pred ispunjenim zapadom dolje, jedinom otvorenom tribinom za ovaj dvoboj potopili Vardar s 3-0.

Strijelci za Dinamo su bili Kulenović u 37., Pjaca u 45.+1 i Torrente u 85. Pjaca je imao premijeru na Maksimiru nakon 8 godina. Posljednji put kad je igrao za Dinamo u kvalifikacijama za Ligu prvaka upravo protiv Vardara, Marko je zabio dva gola iz penala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Josip Regović/PIXSELL

Navijači su Pjacu pozdravili pljeskom. Zaigrao je na desnom krilu Marko, što je bio Jakirovićev eksperiment. Nadamo se eksperiment, ne rješenje, jer bi to značilo da se odustalo od dovođenja desnog krila, a ta pozicija je najkritičnija. Dinamo nije, prema posljednjim informacijama, odustao od Marca Pašalića, ali Damir Mišković također nije popustio u svojim zahtjevima. Procjenjuje se da ispod 6 milijuna Mišković neće Dinamu dati Pašalića, a Dinamo ne misli ići iznad svoje službene ponude, tj barem ne do razine koju to očekuju na Rujevici.

Image
Nisu ozljede /

Upaljen alarm ubrzo ugašen: Trojica dinamovaca propustili pripremnu utakmicu zbog koronavirusa

Image
Nisu ozljede /

Upaljen alarm ubrzo ugašen: Trojica dinamovaca propustili pripremnu utakmicu zbog koronavirusa

Arber Hoxha zaigrao je na lijevom krilu, ali i on može odigrati na desnoj strani. Jakirović je započeo utakmicu s Kulenovićem i Petkovićem u napadu, što je neke iznenadilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sergej Jakirović se odlučio za formaciju 4-4-2, što je isto bilo malo iznenađenje. Ristovski je bio desni bek, Bernauer i Téophile središnji stoperi, a Pierre-Gabriel lijevi bek. Strateg Plavih kultnom klubu iz Sjeverne Makedonije predstavio je ovaj Dinamo:

Image
Foto: Josip Regovic/PIXSELL

Dinamo: Nevistić (od 46. Zagorac) - Ristovski (od 46. Mikić), Bernauer (od 46. Torrente), Theophile (od 46. Mmaee), Pierre-Gabriel (od 46. Mikić) - Sučić (od 46. Vrbančić), Mišić (od 46. Pavić) - Hoxha (od 46. Kačavenda), Petković (od 46. Brodić), Pjaca (od 46. Rog) - Kulenović (od 46. Horvat).

Kako su prvi dio završili s vodstvom 2-0, Jakirović je odlučio mijenjati. Naravno da jest... U drugo poluvrijeme Sergej Jakirović je krenuo s potpuno novih jedanaest igrača u formaciji 4-3-3, s Brodićem, Kačavendom i Rogom kao najofenzivnijim nogometašima. Mladi Mikić je isto bio ofenzivan i u nekim trenucima iznimno opasan. Horvat je zamijenio Kulenovića. Pavić je ušao umjesto zadnjeg veznog Mišića.

Image
Foto: Josip Regovic/PIXSELL

Prvi put u Dinamovom dresu mogli smo vidjeti novog stopera, Marokanca Mmaeea, te mlade igrače poput Vrbančića, Dinamovog Paula Scholesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon sraza protiv Vardara zagrebački Plavi će 26. i 27. kolovoza u Maksimiru ugostiti ukrajinski Šahtar, a obje utakmice na rasporedu su isto od 21.00. Na austrijskim pripremama Dinamo je odigrao dvije utakmice koje su bile zatvorene za javnost, onu protiv CSKA 1948 (6:2) i Krivbasa (0:2), tako da su dinamovci u punom pogonu i naletu za novu sezonu.

POGLEDAJTE VIDEO: FON™, FNC i Voyo ruše sve rekorde: 'Nadamo se da će izgorjeti naša platforma Voyo u subotu'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo