'Ja sam želio odustati, igrači su plakali kao mala djeca'

Slaven Bilić i njegovi Vatreni tri godine čekali su ovaj trenutak.

13.10.2011.
19:59
VOYO logo

Kada je Ivan Klasnić u 119. minuti u Beču tog 20. lipnja 2008. godine zabio za vodstvo Hrvatske protiv Turske svi smo bili uvjereni da smo u polufinalu i da preko Njemačke možemo do povijesnog rezultata na Europskim prvenstvima.

Svi su to mislili i u Beču, osim jednog čovjeka, Semiha Sentürka, napadača Turske. Slaven Bilić tražio je od glavnog suca Roberta Rosettija mogućnost da napravi svoju posljednju zamjenu, ali nije mu dopušteno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Umjesto toga šok, igrala se druga minuta sudačke nadoknade, kada je Semih Sentürk, došao do jedne lopte u našem šesnaestercu i zakucao ju u mrežu pokraj nemoćnog Stipe Pletikose. Prišlo se izvođenju kaznenih udaraca, a Vatreni se od tog šoka nisu oporavili.

Luka Modrić i Ivan Rakitić promašili su cijela vrata, dok je Rüstü obranio udarac Mladena Petrića. Za Tursku su pogodili Turan, Sentürk i Hamil Altintop, te je Hrvatska kao veliki tragičar prvenstva napustila Austriju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga ispadanja izabranici Slavena Bilića nisu uspjeli protiv nijednog renomiranog protivnika u kvalifikacijama za Svjetsko i Europsko prvenstvo pobijediti. Redom nismo uspjeli protiv Engleza, Ukrajinaca i Grka, a planove su nam poremetili i Gruzijci.

Izbornik je tada čak razmišljao da odustane od trenerskog posla. Slika koju je zatekao u svlačionici slomila bi mnoge, ali nije odustao, već je hrabro krenuo dalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Želio sam odustati od nogometa nakon utakmice. Ali volim tu momčad i uvjeren sam da ćemo se vratiti. Još uvijek smo shrvani i bit ćemo još dugo vremena. Kada sam došao u svlačionicu igrači su plakali kao mala djeca" rekao je Slaven 2008. godine.

Čini se kako smo nakon tri godine dobili idealnu priliku da se protiv protivnika nakon kojeg je uslijedio naš pad, vratimo na staze na kojima smo bili prije tog nesretnog poraza u Beču. Staze na kojima je Hrvatska bila strah i trepet na travnjaku, na kojima bi Gruzija, Grčka i Ukrajina bili lagani zalogaj Vatrenima, staze na kojima smo bez problema slomili Engleze na Maksimiru i Wembleyu, ili Nijemce na tom istom nesretnom Euru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

specijal-201102150360004-Hrvatska nogometna reprezentacija

Vezani članci:

arti-201110130664006 arti-201110130146006 arti-201110130818006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo