Neočekivana vijest iz Brazila: Scolari odlazi s izborničke klupe?

Prema Carlosu Albertu Parreiri, Luiz Felipe Scolari bi mogao napustiti svoju poziciju brazilskog nogometnog izbornika nakon Svjetskog prvenstva.

Danas 71-godišnji Parreira vodio je Brazil do naslova svjetskog prvaka 1994. godine, okončavši tako njihov 24-godišnji trofejni post, a trenutno radi kao tehnički direktor reprezentacije.

Scolari je dobra duša. On je transparentan i iskren momak. Zna kako stvoriti dobru atmosferu u momčadi i zna sve o nogometu. Da biste bili brazilski izbornik, ne morate biti najbolji trener, ali morate se znati nositi s pritiskom. Ne smijete se bojati donositi odluke. A rad s navijačima i medijima je važan. Felipe Scolari radi sjajan posao”, rekao je Parreira za Sport Bild.

No, Parreira smatra da Scolari neće još dugo obnašati ulogu brazilskog izbornika.

“Nogomet je igra trenutka. Vidjet ćemo nakon SP-a. Ukoliko bude želio nastaviti trenersku karijeru, klub će pronaći u svakom slučaju. Ali ne vjerujem da će nastaviti (s Brazilom). Ima jedno dijete u Portugalu, jedno u Brazilu. Usuglasiti to s trenerskom karijerom je teško.”

Parreira je u izborničkoj ulozi bio na šest svjetskih prvenstava. Prvi put je 1982. godine radio kao izbornik Kuvajta, 1990. radio je kao izbornik UAE-a, a 1994. i 2006. vodio je rodni Brazil. U preostala dva navrata 1998. i 2010. godine vodio je Saudijsku Arabiju, odnosno Južnu Afriku.

Povratak na Net.hr