IZNENAĐENJE U PRVOJ HNL: / Varaždin slomio Riječane već u prvome poluvremenu i osigurali važna tri boda

Image

Drugo poluvrijeme proteklo je u velikom pritisku Rijeke, no gosti su samo jednom uspjeli svladati raspoloženog Horkaša na domaćem golu

23.1.2021.
17:02
VOYO logo

U susretu 17. kola Prve HNL Varaždin je svladao Rijeku sa 2-1 (2-0). Domaći su poveli sa 2-0 u prvom poluvremenu pogocima Urate (3) i Obregona (33), da bi u nastavku Rijeka uspjela tek smanjiti na 2-1 preko Kulenovića (80).

Varaždin je do velike prednosti stigao odličnom suradnjom kolumbijskog napadača Obregona i japanskog lijevog bočnog Urate. U 3. minuti Obregon se na desnom krilu izborio za prostor za ubačaj, lopta je stigla na rub kaznenog prostora gdje je natrčao Urata, a ne odviše jak udarac Japanca završio je u samom donjem lijevom kutu Nevistića. Pola sata poslije Urata je prošao do lijevoj strani i poslao prizemni ubačaj na peterac gdje je brže od riječkih stopera reagirao Obregon te zatresao mrežu za velikih 2-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kulenović smanjio na 2:1

Drugo poluvrijeme proteklo je u velikom pritisku Rijeke, no gosti su samo jednom uspjeli svladati raspoloženog Horkaša na domaćem golu. Novi igrač u Rijekinim redovima Jurišić je ubacio, kapetan Andrijašević je glavom spustio loptu u peterac gdje je Kulenović bio najspretniji i smanjio na 2-1.

Ovom pobjedom Varaždin je skočio na sedmo mjesto sa 15 bodova, dva više uz dvije utakmice više od osmog Šibenika, a tri više uz također dvije utakmice više od devete Lokomotive. Rijeka je ostala četvrta sa 23 boda iz 13 susreta, sedam bodova više uz dvije utakmice više ima treća Gorica, a tri boda manje uz također dvije utakmice više ima peti Hajduk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Standings provided by SofaScore LiveScore

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo