REAKCIJE TRENERA / Sopić: 'Neka me sad kazne, ali meni to nije jasno, ja sam telac; Leko; 'Iskukali smo se u ova tri mjeseca'

Image
Foto: Igor Soban/Slavko Midzor/PIXSELL

Gorica i Hajduk odigrali su u 31. kolu 1.HNL 0:0, a nakon utakmice niti jedan trener nije bio zadovoljan.

26.4.2023.
23:10
Igor Soban/Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

Gorica i Hajduk odigrali su u srijedu navečer 0:0 u utakmici 31. kola 1.HNL u Velikoj Gorici. Splitski sastav imao je više prilika za pogodak, posebice u drugom poluvremenu, no i Goričani su mogli doći do sva tri boda.

Image
GORICA - HAJDUK 0:0 /

Hajduk kiksao u predgrađu: Gorica bodom prestigla Šibenik na začelju

Image
GORICA - HAJDUK 0:0 /

Hajduk kiksao u predgrađu: Gorica bodom prestigla Šibenik na začelju

Hajduk je ovim rezultatom došao do 58 bodova, 12 manje od vodećeg Dinama. Zagrebački klub u idućem kolu gostuje na Poljudu, gdje će pobjedom ili remijem imati povijesnu šansu proslaviti, odnosno potvrditi osvajanje HNL-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Leko: Iskukali smo se u ova tri mjeseca

"Utakmica je bila kao što smo očekivali. Htjeli smo imati posjed i čekati naše momente, da nađemo prostore među linija. Mislim da smo bili bolji, imali smo pet-šest šansi. Čestitam Gorici na bodu, imali su u drugom poluvremenu par prilika. Došli smo ovdje po tri boda, nismo uspjeli, ostaje žal. Ovo su bili nezgodni dani, puno emocija oko kluba. Teško je bilo ostaviti fokus. Idemo dalje, u nedjelju je nova utakmica. Želimo odigrati dobro i pobijediti", rekao je trener Hajduka Ivan Leko.

"Htio sam više nereda, organiziranog kaosa"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Falio nam je samo gol. Gorici je teško stvarati šanse. Dobili su Osijek, Rijeku, remizirali s Dinamom. Falilo nam je brzine pasa, još više riskantnih pokušaja prema naprijed i završnica. Kada stvoriš pet-šest šansi moraš zabiti gol-dva. Nije ovo bio vau-nogomet, ali bili smo bolji. Htio bih vidjeti Hajduk još dvije brzine više, još više nereda, organiziranog kaosa u terenu.

U kakvoj smo situaciji, pokušavamo igrati organizirano sa strpljenjem da bismo uzeli što više bodova. Protiv DInama ćemo odigrati na rezultat. Iskukali smo se u ova tri mjeseca, muče nas ozljede i kartoni. Poznavajući momke i njihovu svijest, inteligenciju i želju, ljubav prema dresu, mi ćemo sigurno protiv Dinama dati sve od sebe", rekao je Leko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sopić: Neka mi netko objasni pošto sam ja telac

"Energetski jako zahtjevna utakmica za nas, ako se igra engleski tjedan u ligi u kojoj sam igrao, a to je Njemačka. Rekao sam to i na televiziji i neka me slobodno kazne, ali nije mi jasno i ja sam telac ako smo mi igrali nakon tri dana, a Lokomotiva recimo nakon šest. Svojim igračima skidam kapu do poda, neupitna je kvaliteta Livaje u svakom potezu", rekao je Sopić na konferenciji za medije.

Gorica prestigla Šibenik

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"S druge strane je danas stajao Hajduk. Moramo respektirati protivnika i njegovu kvalitetu. Ne mogu reći da nisam zadovoljan s nulom. Htjeli smo pobijediti, ali i Hajduk je. Zadovoljni smo s bodom jer smo energetski bili prazni. Igrali smo utakmicu nakon tri dana.

Nije prvi put. Kada smo igrali zaostalu utakmicu s Varaždinom, igrali smo na Maksimiru nakon dva i pol dana. Ne znam tko to određuje. Možda bih mogao igrati svaki dan da treniram Manchester United i imam 47 igrača", dodao je Sopić, čija je momčad došla na 27 bodova, koliko ima i Šibenik. Goričani su zbog bolje gol-razlike prestigli Šibenčane, koji se sada nalaze na dnu lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo