BRUTALNO JE BILO / Ovo nije za mlađe od 18: Gorica razmontirala Šibenik u derbiju začelja i došla na korak do ostanka u HNL-u

Image

Na vrhu je Dinamo sa 63 boda, devet više od drugog Hajduka.

14.4.2023.
20:16
VOYO logo

Nogometaši Gorice u prvoj su utakmici 29. kola HNL-a kao gosti deklasirali Šibenik sa 4-0 (4-0) i tako im se približili na samo bod zaostatka u borbi za izbjegavanje posljednjeg mjesta koje vodi u niži rang natjecanja.

Dvostruki strijelac bio je Toni Fruk (8, 18), a po jedan gol su dodali Merveil Ndockyt (13) i Slavko Bralić (41).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Goričani su u utakmicu koja je označena kao "biti ili ne biti" krenuli uraganski, već u prvih pet minuta stvorili nekoliko izglednih prilika i samo je sreća spasila Šibenčane od pada u rezultatski zaostatak. No, u 8. minuti sreća je napustila domaće i Gorica je nagrađena za svoj pristup. Fućak je okomitom loptom proigrao Bralića koji se ubacio u kazneni prostor Šibenika, njegov udarac obranio je Rogić, ali lopta se odbila do Fruka koji je bio spreman i poslao je loptu u mrežu.

Gorica niti nakon vodstva nije smanjila pritisak i samo pet minuta potom je povećala prednost. Mitrović je povukao sa sredine igrališta, njegov udarac s distance je zavšio u bloku, no lopta je stigla do Fruka koji ju je smirio za udarac Ndockyta koji je sa 20-ak metara pogodio sam donji desni kut za svoj prvi pogodak u HNL-u u karijeri. Dojam je kako je domaći vratar i kapetan Rogić u toj situaciji mogao i bolje reagirati no kako ga je u tome spriječila ozljeda desnog kuka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rogić je pokušao još neko vrijeme nastaviti na golu, ali bilo je očito kako nije u potpunosti spreman. Gorićani su to iskoristili i u 18. minuti stigli do trećeg pogotka. Upravo je Rogić loše ispucao loptu i u nezavidnu situaciju doveo svoju obranu. Matić je potom prekršajem tik izvan kaznenog prostora zaustavio Fućka, a izvođenja slobodnog udarca prihvatio se Fruk koji je prebacio živi zid i pogodio desnu stranu vrata dok se Rogić nije niti pomaknuo. Nedugo potom vratar Šibenika je zbog ozljede morao napustiti travnjak.

Iako je nakon trećeg primljenog gola Šibenik preuzeo inicijativu i stvorio nekoliko dobrih prilika za povratak u utakmicu, Gorica je pred kraj prvog poluvremena postigla i četvrti gol te riješila sve dvojbe oko pobjednika. Pršir je izveo slobodni udarac s lijeve strane na drugu vratnicu gdje je utrčao vrlo aktivni Bralić te sjajnu utakmicu okrunio i pogotkom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gorica je i dalje na dnu ljestvice, ali sada ima 23 boda, samo jedan manje od devetog Šibenika, dok je prije tri kola razlika u bodovima bila osam u korist Šibenčana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo