teška bolest / Izgubio najtežu životnu utakmicu: preminuo nogometaš iz Borova Sela koji je ujedinio Srbe i Hrvate

Image
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL

Mladić je koji se liječio od akutne limfoblastične leukemije 'T' imunofenotipa, u svojoj bolesti ujedinio je i Hrvate i Srbe u Vukovaru

13.4.2018.
17:15
Marko Mrkonjic/PIXSELL
VOYO logo

Nakon duge i teške bolesti u bolnici u Njemačkoj jutros je preminuo 18-godišnji Vasilije Sentivanac iz Borova, sela nedaleko od Vukovara, koji se liječio od akutne limfoblastične leukemije “T” imunofenotipa, piše Večernji list. 

Vaslije se razbolio u ljeto 2016. godine kada je započeo sa svojom najtežom utakmicom koju je nažalost izgubio. Vaso, kako su ga prijatelji zvali, u svojoj bolesti ujedinio je i Hrvate i Srbe u Vukovaru. Naime, već u jesen 2016. godine organizirana je prijateljska nogometna utakmica između HNK Vukovara 1991 i NK Vuteks Sloge inače velikih nogometnih rivala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vasilije je tijekom nogometne karijere igrao za oba kluba, a obzirom da mu se zdravstveno stanje pogoršalo i da je bila potrebna operacija u Njemačkoj krajem prošle godine organizirana je i humanitarna akcija u okviru koje su prikupljanja sredstva za njegovo liječenje u Njemačkoj.

U samo nekoliko dana prikupljeno je više od milijun kuna, a sredstva su donirali i Hrvati i Srbi, učenici, radnici, branitelji, udruge, sportski klubovi, glazbenici te mnogi drugi. Sredstva su prikupljena i operacija je obavljena u Njemačkoj ali je nažalost izgubio svoju najtežu životnu utakmicu, piše Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo