IZBORNIK DALIĆ PRIZNAO GDJE JE POGRIJEŠIO: / 'Možda smo trebali prije reagirati, ali nismo to napravili'

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Sljedeća utakmica Vatrenih je na Poljudu protiv Mađarske i u njoj će se vjerojatno odlučivati o tome tko će na prvo mjesto u skupini

9.9.2019.
21:23
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

U susretu petog kola E skupine kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2020. godine, hrvatska nogometna reprezentacija je u Bakuu odigrala 1:1 protiv Azerbajdžana i tako pokvarila dojam nakon sjajne predstave u Trnavi i pobjede protiv Slovačke.

Hrvatska je povela golom Luke Modrića iz kaznenog udarca u 11. minuti, a izjednačio je Tamkin Kalilzade u 72. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NA STRANU REMI PROTIV AZERBAJDŽANA, VIŠE OD TOGA BOLI JEDNA DRUGA STVAR: /

'Tako nešto se više ne smije događati'

Image
NA STRANU REMI PROTIV AZERBAJDŽANA, VIŠE OD TOGA BOLI JEDNA DRUGA STVAR: /

'Tako nešto se više ne smije događati'

Nakon fantastične predstave u Trnavi, hrvatska reprezentacija tri dana kasnije nije uspjela isto ponoviti i u Bakuu. S pravom je izbornik Zlatko Dalić upozoravao kako će biti nemoguće pobijediti Azere bez maksimalnog zalaganja. Premda je veći dio javnosti upisao pobjedu svjetskih doprvaka i prije početka utakmice, rasplet na terenu je ponudio posve drugu sliku. Izbornik se oglasio i nakon utakmice.

''Bili smo jako dobrih prvih pola sata, dali smo gol, imali jako dobre šanse, ali i razbranili vratara. Nakon toga se kod nas uvukla mala nesigurnost. i više nismo bili pravi, pogotovo u drugom dijelu. Nije bilo ideje, snage ni energije. Razočarani smo bodom, ali idemo dalje.'', izjavio je Zlatko Dalić nakon utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

09.09.2019., stadion Backell Arena, Baku, Azerbajdzan- Kvalifikacijske za Europsko prvesntvo, skupina E, 5. kolo, Azerbajdzan - Hrvatska. Luka Modric. Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

'Možda smo trebali prije reagirati'

Priznao je izbornik da je trebao prije reagirati kad je vidio da igra Hrvatske pada.

''Pogriješio sam jer nisam napravio ranije izmjene. Rebić je napravio dvije sjajne šanse, promašio je dva zicera i nisam ga htio vaditi da mu dam još samopouzdanja. Možda je trebalo promijeniti u veznom redu neke igrače, pojačati se tu i biti čvršći. Sad je lako komentirati kad je gotovo. Možda sam trebao staviti neke druge igrače jer smo potrošili puno energije protiv Slovaka. Bilo mi je žao nakon utakmice što nisam promijenio, ali to je moja greška.'', rekao je Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi uvijek sami sebi zakompliciramo. Rekli smo prije ovih gostovanja da bi četiri boda bila dobra. Pribojavao sam se ovoga, ali sad je gotovo'', objasnio je Dalić.

Sljedeća utakmica Vatrenih je na Poljudu protiv Mađarske i u njoj će se vjerojatno odlučivati o tome tko će na prvo mjesto u skupini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Moramo tamo biti kao protiv Slovačke. Jednostavno moramo biti pravi'', zaključio je hrvatski izbornik.

Prosuti bodovi u Azerbajdžanu

Hrvatska je u Bakuu bila ogroman favorit, vrlo brzo je povela 1:0, imala još nekoliko sjajnih prilika, ali nije uspjeli slomiti srčane Azere i nažalost, ispustila je dva važna boda na putu prema EP-u koje će se iduće godine održati u 12 gradova u 12 zemalja. S druge strane Nikola Jurčević je nakon četiri uvodna poraza plesao po rubu otkaza, no bod protiv druge momčadi svijeta daleko će odjeknuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je silovito ušla u susret. Visokim pritiskom lomila je suparnika i povela je već u 10. minuti. Bruno Petković je izborio kazneni udarac nakon što je Anton Krivocjuk igrao rukom, a s bijele točke je bio siguran Luka Modrić.

U idućih desetak minuta Hrvatska je mogla riješiti pitanje pobjednika, no nije to bila večer Ante Rebića koji je promašio dva zicera. U 12. minuti sjajno ga je proigrao Vlašić, a minutu kasnije i Perišić, no domaći vratar Emil Balajev je skinuo oba zicera. Balajev je sjajno reagirao i na Vlašićev udarac s ruba kaznenog prostora u 24. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon pola sada igre momčad Nikole Jurčevića je napokon stigla do daha. I do konca poluvremena imala je dvije izgledne prilike. U 33. minuti nakon brze kontre pucao je Šejdajev, no Livaković je nogom obranio. U 40. minuti s ruba kaznenog prostora pokušao je i Husejnov, ali je pucao preko gola.

U 55. minuti organizirani i tvrdi Azerbajdžan ponovo je zaprijetio. Pucao je Emreli, ali je Vida u padu blokirao loptu. Prvu priliku u nastavku svjetski doprvaci su imali u 60. minuti, no Petković je s ruba kaznenog prostora pucao pored gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Daleko bolju igru u nastavku domaćin je okrunio pogotkom u 67. minuti, no Emreli je srećom, bio u zaleđu. Nažalost, u 72. minuti nije bilo zaleđa. Tamkin Kalilzade je fantastično prošao kroz našu obranu i sjajno pogodio za 1:1. Veznjak Sabaha prošao je Brozovića, te između Bartoleca i Lovrena i zatim lijepim udarcem svladao Livakovića.

Dalić je izmjenama pokušao vratiti svoju momčad na pobjedničku stazu, ali do kraja susreta nismo uspjeli složiti niti jednu ozbiljnu priliku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je protiv Azerbajdžana igrala i na startu ovih kvalifikacija pobijedivši 2-1. I to je bila teška utakmica u koji su Azeri poveli, ali su naši reprezentativci uz dosta muke uspjeli preokrenuti rezultat i osvojiti tri boda. U zagrebačkom dvoboju u ožujku goste je u vodstvo doveo Ramil Šejdajev, a potom su Borna Barišić i Andrej Kramarić režirali preokret za pobjedu 2-1.

Nakon neočekivanog remija, Hrvatska vodi na ljestvici sa 10 bodova ispred Mađarske koja ima devet bodova, ali i utakmicu manje. Wales i Slovačka imaju po šest bodova, također s utakmicom manje, dok je Azerbajdžan na začelju s prvim osvojenim bodom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iduću utakmicu “Vatreni” će imati 10. listopada u Splitu protiv Mađarske, tri dana kasnije gostuju u Walesu, a u posljednjem kolu 16. studenog će na Rujevici dočekati Slovačku.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo