OTKRIO NOVOSTI I NAJAVIO: / 'Pojavljuje se skupina igrača koja se nameće, doći će do smjene generacija'

Image
Foto: PIXSELL/AFP

Zlatko Dalić dao je uvid u zdravstvena stanja pojedinaca

8.5.2018.
15:04
PIXSELL/AFP
VOYO logo

Širi popis s imenima 30-orice igrača dužan je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić uskoro poslati FIFA-i, a tko se na njemu nalazi znat će se sljedećeg ponedjeljka. Onaj skraćeni sa sedmoricom manje FIFA mora zaprimiti 4. lipnja. Kazao je već Dalić da iznenađenja na njemu neće biti, ali je sad u razgovoru za Sportske novosti malo podrobnije objasnio neke stvari.

Pripreme reprezentacije započinju 24. svibnja, već tada će izbornik baratati imenima na koje računa, zasad je tek odlučio reći da 'ima ideju, ali i malu dilemu' koju će riješiti u razgovoru sa suradnicima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan od upitnika stoji uz ime Vedrana Ćorluke koji je proslavio naslov ruskog prvaka s moskovskim Lokomotivom, ali i utakmicu napustio početkom drugog poluvremena.

Nema brige oko Ćorluke

"Čuo sam se s njim, osjetio je bol u mišiću i zato iz preventive izašao van. Da to ne pogorša. Obavit će pregled magnetskom rezonancon, ali po njegovim riječima nije ništa opasno i bit će OK. Nije igrao godinu dana, upao je u ritam, stalno je na terenu, normalno je što je tako. Ali na sreću, ako nešto osjeti, stane. Vraća se u Zagreb 14. svibnja, tada ćemo definitivno znati kako je, ali optimističan sam da će biti sve u redu ", tvrdi Dalić svjestan da problema ima još jedan stoper, Matej Mitrović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bio je ozlijeđen, zbog toga nije išao u Ameriku, pa se oporavio, da bi mu se sada opet javio problem prije utakmice s Anderlechtom. Znat ćemo podrobnije za nekoliko dana."

Smjena generacije

Potvrdio je Dalić i da Duje Ćaleta-Car kuca na vrata reprezentacije i dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Veseli me što se pojavljuje skupina igrača koja će sigurno u brzo vrijeme biti u hrvatskoj reprezentaciji, igraju dobro u klubovima i neka tako nastave. Ali Svjetsko prvenstvo nije mjesto za velike preinake, nove stvari… Liga nacija će biti za to. U tom natjecanju od jeseni polako mora ići smjena generacija, da ovi igrači koji se sada nameću dobiju svoju prigodu."

Upitan o novostima vezanima uz suparnike s kojima se Hrvatska susreće u grupnoj fazi SP-a, Dalić je ponudio ovaj odgovor za kraj:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Stalno pratimo suparničke igrače, a naglasak ćemo baciti na utakmice koje igraju do SP-a. Otići ćemo ih sve pogledati, Vukojević Nigeriju, Jerkan Argentinu, a Ladić Island."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo