'NAS SE NIŠTA NE PITA' / Modrić bijesan zbog organizacije, a Dalić najavljuje: 'Mladi će dobiti priliku, ne tražimo alibije i idemo po pozitivan rezultat'

Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Zlatko Dalić i Luka Modri obratili su se javnosti uoči susreta s Francuskom na Poljudu

5.6.2022.
18:42
Matija Habljak/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija od 20:45 sati u ponedjeljak igra protiv aktualnih svjetskih prvaka - Francuza. Na Poljudu će se tako sastati momčadi koje su se našle u finalu Svjetskog prvenstva prije četiri godine.

Image
CRNO IM SE PIŠE /

Panika u Liverpoolu, ponajbolji igrač svijeta odlazi i to potpuno besplatno: Barcelona ga vidi kao zamjenu za Messija

Image
CRNO IM SE PIŠE /

Panika u Liverpoolu, ponajbolji igrač svijeta odlazi i to potpuno besplatno: Barcelona ga vidi kao zamjenu za Messija

Vatreni su u petak teško stradali od strane Austrijanaca, koji su u Gradskom vrtu slavili s visokih 3:0. Zlatko Dalić i Luka Modrić su se osvrnuli na teški poraz te su najavili susret s Tricolorima. Kapetan Modrić se požalio na raspored na kraju sezone te istaknuo kako se igrače ništa ne pita.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Francuzi su također s porazom otvorili natjecanje u Ligi nacija. Od njih je bila bolja Danska s 2:1

Uživo: Obraćanje Zlatka Dalića i Luke Modrića uoči Francuske

Dalić: 'Svatko ima pravo na kritiku'

Potom je pričao o trojici nogometaša koji će se priključiti Vatrenima iz U21 reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zvali smo ih da nam pomognu i sigurno će sutra zaigrati. Pogotovo Sučić koji je velika perspektiva. Nisam sebičan, gledam interese hrvatskog nogometa i zato sam ih ostavio mladoj reprezentaciji da se izbore za Euro. Možda krivo razmišljam, ali to je tako, to je moj stav".

Image
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Osvrnuo se i na one koji traže njegovu ostavku: "Svatko ima pravo na kritiku, ja se time ne zamaram. Radim najbolje što mogu, odveo sam Hrvatsku na tri velika natjecanja, svaki put kao prvi u grupi", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Livaković će krenuti od prve minute. Desni bok, osim Juranovića, nemamo drugo rješenje. Lijevi bok će krenuti Sosa ili Barišić. Na stoperu moramo probati Erlića, koji igra sjajno u Italiji. Tu su Vida i Šutalo. Vezni red Brozović, Kovačić i Modrić, a prema naprijed ili Majer ili Budimir, to ćemo još vidjeti. Napravit ću sigurno pet zamjena, moramo paziti kako se otvaramo jer su oni najopasniji kad protivnik ima loptu u posjedu. Igramo bez Gvardiola, Perišića, Muse i Livaje, puno nam toga fali", najavio je.

"Nećemo krenuti s B momčadi. Ne želim ni misliti o predaji, nećemo tražiti alibije i tako se moramo postaviti."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako gledate početak Lige nacija, četiri najbolje reprezentacije sa SP-a su izgubile. Francuska, Engleska, Belgija, Hrvatska...Francuska kakva god bila bit će opasna. Varane je otpao, ali je došao Konate koji je vjerojatno i bolji, otpao je Mbappe, ali je tu Nkunku koji je i brži i igra sjajnu sezonu u Leipzigu", kaže Dalić.

Image
Foto: Profimedia

Deschamps je isto pričao o ozljedama i umoru te je najavio velike promjene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hvala svima na sućuti. Nezgodno je ovo vrijeme i poraz koji nas je uzdrmao. Nismo ga očekivali. Koliko god to čudno zvučalo, ne zamjeram igračima. Trudili su se, ali ne ide nam u Ligi nacija. Svi moji porazi su iz Lige nacija, nekako nam ne leži. Situacija nije nimalo lagodna i ugodna, kraj je sezone, netko razmišlja o transferu, netko o opravku...Nadamo se da ćemo isprati poraz od Austrije, nije lako protiv Francuske, niti Danske, ali moramo pokušati", počeo je izbornik.

Modrić se prvi obratio javnosti

"Volimo igrati na Poljudu. Svaki put je atmosfera bila fenomenalna i nadam se da će biti takva i sutra. To će nam biti vjetar u leđa da odigramo što bolju utakmicu i ostvarimo što bolji rezultat", zaključio je Luka pa se javnosti obratio izbornik Zlatko Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Osjećaj je fenomenalan. Stvarno je nestvarno što smo sve postigli ove godine i na kraju osvojiti petu Ligu prvaka. Nisam pričao o utakmici s Benzemom. Čuli smo se, ali nismo pričali o sutrašnjoj utakmici. Samo mogu reći da se nadam da sutra neće biti u formi kao cijele sezone", osvrnuo se i na sezonu s Realom.

Image
Foto: Profimedia

"Neki mladi igrači su tu već duže vrijeme. Snašli su se super, sve su to kvalitetni igrači koji su budućnost Hrvatske. Na njih možemo računati u budućnosti", osvrnuo se i na mlade igrače Vatrenih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moram reći da bez obzira na težak poraz, kod nas je atmosfera dobra i pozitivna. Veselimo se sutrašnjoj utakmici, nema spuštenih glava. Jednostavno se moramo skupiti, odigrati najbolju moguću utakmicu i dati maksimum. Nadam se da ćemo uz pomoć publike i naše dobre igre doći do pozitivnog rezultata", nastavio je Luka.

"Nemamo drugog izbora, moramo se skupiti i dati sve od sebe. Znamo da je kraj sezone, ali to nije izlika. Nije lako kada ti nakon ovakve sezone stave četiri utakmice Lige nacija u deset dana, ali nas se ne pita. Moraš igrati s onim s čim raspolažeš. Bez obzira kakvo je tvoje stanje. Jednostavno, nas se ništa ne pita. Stave nas u tu situaciju i moraš igrati bez obzira kakvo je stanje. Svi će reći tako i drugi igraju, ali nije jednostavno. Ovo je kao mini-turnir, četiri utakmice u deset dana, mogli su to rasporediti na nekoliko mjeseci. Moramo izvući zadnji atom snage. Ne tražimo nikakve alibije, tko je tu, mora biti spreman".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Znamo da nas čeka teška utakmica i znamo da nam protiv Francuske ne ide baš dobro. Nadamo se da bi pobjeda mogla doći već sutra na Poljudu. Moramo odigrati najbolje što možemo i možda prekinuti taj crni niz protiv njih i pobijediti", komentirao je utakmicu s Francuskom.

Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Pred novinare je izašao naš kapetan Luka Modrić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naravno da nismo očekivali taj težak poraz. To je iza nas, što je tu je. Dogodilo se, trebamo gledati prema naprijed, a ne biti u depresiji zbog toga. Nemamo puno vremena za žaljenjem, već sutra nas čeka Francuska pa Danska. Nije lijepo gubiti, ali nekada porazi dobro dođu, da vidimo gdje smo griješili. Nikoga nije lako pobijediti, ako nisi pravi, kao što mi nismo bili", osvrnuo se na susret Austrijom naš kapetan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo