IZBORNIK ARGENTINE ODREKAO SE DVIJE ZVIJEZDE ZA MUNDIJAL? / No, Hrvatsku svejedno čeka pakao

Image
Foto: AFP/PIXSELL

Raspoloženi su argentinski napadači, Jorge Sampaoli ima u tom segmentu slatke brige

22.3.2018.
20:03
AFP/PIXSELL
VOYO logo

Sjajni napadač Juvea Paulo Dybala i ubojiti adut Intera Mauro Icardi nisu se našli na popisu za prijateljske utakmice s Italijom i Španjolskom, a argentinski izbornik Jorge Sampaoli je svojim izjavama u četvrtak dao naslutiti da za dvojac neće biti mjesta u njegovoj momčadi ni na Mundijalu u Rusiji, javlja britansko izdanje Goal.com-a.

LEGENDARNI ĆIRO ZA NET.HR KRITIZIRAO NOVI REZERVNI DRES HRVATSKE: ‘Ne sviđa mi se, nema naših boja. To, jednostavno, nije to’

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Mislili smo da je Dybala jedan od najboljih u reprezentaciji, ali...'

"Mislili smo da je Dybala jedan od najboljih u reprezentaciji, ali kako vrijeme odmiče sve se više čini kako nije uspio prihvatiti naše ideje. Muči se da se uklopi. Donosi puno bodova svom klubu i izgradio je ime u nogometu. Ili mi ne razumijemo kako ga možemo koristiti ili se on ne može uklopiti u naše ideje koje su potpuno drugačije od onih u klubu. Moramo vidjeti jesu li igrači koji su sada s nama bolji od njega ili ćemo morati osnažiti Paula," rekao je Sampaoli na konferenciji za medije u Manchesteru, prenosi 90min.com.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sampaoli je, nadalje, prokomentirao i svoju odluku vezanu za Icardija...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Icardijev je slušaj sličan Dybalinom. Razumijemo da postoje razlike kada se priča o Icardiju u klubu i Icardiju u reprezentaciji. U zadnjoj je utakmici zabio četiri gola, kad god smo u Europi, doći ćemo ga pogledati, ali niti njim nemamo baš vremena za prilagodbu. Ne otpisujem ga potpuno, ponosan sam što je Argentinac, ali moramo se fokusirati na odnose na trenu kako bismo izabrali najbolje," objasnio je Sampaoli.​

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dybala i Icardy zabijaju i ove sezone. Dybala je za Juve ukupno u svim natjecanjima zabio 21 gol uz 5 asistencija u svim natjecanjima (35 odigranih susreta), dok je Icardi za Inter zabio 22 gola uz 1 asistenciju u 26 odigranih susreta u svim natjecanjima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gonzalo Higuaín na popisu

Više je Sampaolija dojmio Gonzalo Higuaín koji je ove sezone postigao ukupno 22 gola u svim natjecanjima za Juventus, uz 6 asistencija u 39 odigranih susreta. Uz Higuaina, u momčadi se našao Sergio Agüero iz Manchester Cityja, posljednjih godina jedan od najubojitijih napadača Premier lige, Agüero je i ove sezone raspoložen, do sad je utrpao 30 golova u 37 odigranih susreta za Juve u svim natjecanjima.

Raspoloženi su argentinski napadači, Jorge Sampaoli ima u tom segmentu slatke brige. Ono što kod ovakvih odluka prijeti je nezadovoljstvo zvijezda koje se nisu našle na popisu. Jer, Sampaoli se odrekao kombinirano 43 gola i 6 dodavanja, kakav je učinak Dybale i Icardija zajedno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vatreni ukupno vrijede 385,20 milijuna eura

A ako gledamo vrijednost argentinskih napadača, onda dolazimo do sljedećih cifra. Naime, prema Transfermarktu Paulo Dybala vrijedi 85 milijuna eura, Mauro Icardi 75, Gonzalo Higuaín 70 milijuna eura i Sergio Agüero 67,5.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odbačeni dvojac sam vrijedi 160 milijuna eura, ukupno svi četvero vrijede 297,5 milijuna eura. Samo za usporedbu, hrvatska nogometna reprezentacija, deseta prema kladionicama za osvajanje Svjetskog prvenstva, ukupno vrijedi 385,20 milijuna eura. Nema sumnje, protiv Messija, Higuaína i Agüera Vatrene čeka pravi pakao u drugoj utakmici na turniru u skupini D.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Popis Argentine za pripremne utakmice:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sergio Romero (Manchester United), Nahuel Guzman (Tigres), Willy Caballero (Chelsea); Javier Mascherano (Hebei China Fortune), Nicolas Otamendi (Manchester City), Federico Fazio (Roma), Gabriel Mercado (Sevilla) Marcos Rojo (Manchester United), Ramiro Funes Mori (Everton), Marcos Acuna (Sporting CP), Eduardo Salvio (Benfica) Nicolas Tagliafico (Ajax); Lucas Biglia (AC Milan), Ever Banega (Sevilla), Leandro Paredes (Zenit), Angel Di Maria (Paris Saint-Germain) Manuel Lanzini (West Ham), Giovani Lo Celso (Paris Saint-Germain); Diego Perotti (Roma) Lionel Messi (Barcelona), Sergio Aguero (Manchester City), Gonzalo Higuain (Juventus)

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo