OTVORIO DUŠU / Perišić uoči 100. nastupa za Vatrene: 'To je bila utakmica naših karijera, a pogodak koji sam im dao posebno pamtim'

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Prisjetio se najdražih trenutaka i najavio Euro

1.6.2021.
14:08
Davor Javorovic/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija u 18 sati igra prijateljsku utakmicu protiv Armenije. Prva je to proba uoči početka Eura. Na tom susretu Ivan Perišić bi trebao upisati stoti nastup o kockastom dresu. Debitirao je protiv Gruzije u Tbilisiju 26. ožujka 2011. godine u sklopu kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2012. godine u Poljskoj i Ukrajini.

"Naravno da sam uzbuđen što se bliži moj stoti nastup za hrvatsku reprezentaciju, uostalom malo se igrača može pohvaliti da su odigrali sto ili više utakmica za Vatrene. Naravno da se sjećam svog debitantskog nastupa, uvijek će mi ostati u trajnoj uspomeni, bez obzira na to što smo u toj utakmici doživjeli poraz. Pamtim, uostalom, sve ostale utakmice. Bilo je važnijih i manje važnih, ali kad je reprezentacija u pitanju meni je svaka utakmica bila posebna", rekao je Perišić za službenu stranicu HNS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
OVO NITKO NIJE OČEKIVAO /

Vatrenima brutalno narasla cijena, Dinamov dragulj i Dalićev novi adut najviše poskupio

Image
OVO NITKO NIJE OČEKIVAO /

Vatrenima brutalno narasla cijena, Dinamov dragulj i Dalićev novi adut najviše poskupio

S Vatrenima je zaigrao na četiri velika natjecanja, a zna se koje je posebno.

Zauvijek u srcu

"Svima koji smo imali privilegiju biti dio te priče Rusija će ostati zauvijek u srcu, ali i sve ono što je uslijedilo po povratku u domovinu nakon osvajanja srebrne medalje. Onaj nezaboravni doček u Zagrebu, ali i u Splitu pa u mom Omišu, nešto je što ću pamtiti cijeli život. Naša je generacija na Svjetskom prvenstvu u Rusiji doživjela vrhunac, sve se idealno poklopilo, od prvog dana priprema živjeli smo jedni za druge, disali kao jedan i to se odrazilo na našim rezultatima. Napravili smo velik rezultat, uspomene koje nosimo iz Rusije pamtit ćemo do kraja života", poručio je i dodao kako mu je utakmica protiv Engleske bila posebna. Zabio je za izjednačenje i asistirao Mariju Mandžukiću za pobjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

" To je bila utakmica naših karijera, znali smo što nam znači dvoboj s Englezima i tako smo se postavili na terenu. Bila je to jedna od najzrelijih utakmica hrvatske reprezentacije u povijesti. Iako su Englezi poveli, igrali smo našu igru i vjerovali u preokret. I sad kad vrtim film te utakmice naježim se, uvijek ćemo se rado vraćati toj utakmici, ponosni na veliku pobjedu protiv Engleske", rekao je. Hrvatska je izgubila potom u finalu od Francuske, a i tamo je zabio gol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne mogu se oteti dojmu da smo u finalu igrali odlično, ali spletom okolnosti svjetski prvaci su na kraju postali Francuzi. Naravno da smo, unatoč porazu, bili ponosni na sve što smo postigli, ali uvijek ćemo se pitati je li se baš sve u Moskvi moralo tako rasplesti, jer… Bili smo momčad, imali smo igru, pobjednički gard, motiv, želju i vjeru. Na žalost, nismo uspjeli, ali najvažnije je da smo poslije utakmice jedni drugima mogli pogledati u oči, svjesni da smo ostavili srce na terenu i dali sve što smo mogli", izjavio je Perišić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poseban trenutak

"Postoji li trenutak koji posebno pamtim? Pogodak Englezima u polufinalu Svjetskog prvenstva u Rusiji, ali i onu akciju uoči Mandžinog pobjedonosnog pogotka pa urnebes koji smo ostavili za sobom u sveopćem slavlju kad smo pregazili jadne fotoreportere, ha, ha, ha… Drag mi je i prvi gol za reprezentaciju u Belgiji i, naravno, onaj za pobjedu protiv Španjolske na Europskom prvenstvu 2012. godine", kazao je Perišić.

Za kraj je najavio Euro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nadam se da ćemo Euro svi dočekati zdravi i da ćemo se uspjeti osvježiti poslije napornih klupskih sezona. Radujemo se novim izazovima, imamo dobru momčad, vjerujem da ćemo opet stvoriti pravo ozračje i predstavljati Hrvatsku u najboljem svjetlu. Nemam običaj posebno najavljivati nastupe na velikim natjecanjima, ali svjesni smo naših kvaliteta i znam da imamo što reći na Euru. Skupina nije lagana, igramo protiv dvije domaće momčadi, Engleske i Škotske, ali nešto će se i nas pitati jel’ tako?", završio je.

ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo