VATRENI NA IZLAZNIM VRATIMA INTERA / Nerazzurri na Otoku pronašli zamjenu za Hrvata, Perišić seli kod trenera koji njegov veliki obožavatelj?

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Krilni napadač mogao bi nakon šest godina promijeniti klub

17.7.2021.
11:18
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Početkom lipnja Inter je imenovao Simonea Inzaghija za novog trenera, te je s njim potpisao ugovor na dvije godine. Na trenerskoj klupi Intera naslijedio je Antonia Contea, koji je odveo Nerazzurre do naslova prvaka Italije kojeg su čekali 11 godina. No, kada je Conte čuo da vlasnici Intera umjesto pojačanja, namjeravaju prodati neke igrače i sniziti plaće za barem 15 posto, dao je otkaz.

Inter je već krenuo s rasprodajom igrača, a upitno je što će biti s Ivanom Perišićem. Iako je Inzaghi izjavio kako Varenog u Interu čekaju raširenih ruku jer nemaju baš previše opcija na lijevoj strani, pojedini talijanski mediji ipak tvrde kako će Inter ovoga ljeta sigurno prodavati Perišića jer Hrvat ulazi u posljednju godinu ugovora i ako žele zaraditi koji milijun eura moraju ga prodati ovoga ljeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stiže zamjena?

A kakvi su Interovi planovi s Hrvatom možda se može naslutiti i prema onome što je objavio talijanski Sky Sport. Naime, tvrde kako žele iz Manchester Uniteda dovesti Brazilca Alexa Tellesa, koji pokriva istu poziciju kao i Perišić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio bi to njegov povratak u klub jer je u sezoni 2015-2016 tamo bio na posudbi iz Galatasaraya. Problem je taj što ga Inter želi dovesti na posudbu s pravom otkupa, dok ga Manchester United navodno želi prodati.

Može birati gdje želi

Perišiću pak, ako je za vjerovati medijskim napisima, neće biti neki problem pronaći novi klub. Hrvata navodno u svojim redovima želi Jose Mourinho, koji je nedavno preuzeo Romu. Mourinho je veliki obožavatelj Perišića i htio ga je dovest još dok je radio u Manchester Unitedu, ali tada je Inter tražio oko 40-50 milijuna eura za Hrvata, a Unitedu je to bilo previše. Sada se procjenjuje da bi Perišića mogli dobiti za desetak milijuna eura i to je već prihvatljivija cifra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, Mourinho je prema pisanjima talijanskih medija dobio opaku konkurenciju jer Perišića u svojoj momčadi želi i bivši izbornik Hrvatske, Niko Kovač. Kovač je sjajno surađivao s Perišićem, a u Monacu gradi fantastičnu priču pa bi Perišiću i tamo bilo vrlo dobro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, postoji problem i s Romom i s Monacom, a na koncu i s Perišićem. Kako tvrdi talijanski portal Interlive, problem s Perišićem mogao bi nastati zbog njegova ugovora. Naime, tvrde kako mu Inter daje devet milijuna eura godišnje bruto. Perišić, tvrdi spomenuti medij, želi ugovor na tri godine s opcijom produljenja za još jednu i želi plaću od šest milijuna eura neto godišnje. To bi mogao biti problem i za Monaco i za Romu i za sve koji potražuju usluge hrvatskog reprezentativca.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo