IVAN LEKO KAO DA JE U BAHMUTU / 'Igrači se nakon teška dva mjeseca napokon smiju i grle. Lijepo je izaći iz bunkera nakon dva mjeseca. Dinamo je drugi svijet u ovom trenutku'

Image
Foto: Milan Sabic/PIXSELL

'Čestitam momcima na ozbiljnosti i dobroj partiji. Kada je tako Bog te nagradi. Nakon dva mjeseca u svlačionici se vidi smiješak'

18.3.2023.
21:22
Milan Sabic/PIXSELL
VOYO logo

Nogometaši Hajduka u subotnjem su susretu 26. kola HNL-a na Poljudu svladali Slaven Belupo sa 1-0 (0-0).

Jedini gol na utakmici postigao je Dino Mikanović u 72. minuti. S ova tri boda drugi Hajduk je stigao na šest bodova zaostatka za vodećim Dinamom koji će u nedjelju ugostiti Rijeku, Hajduk sada ima 50, a Dinamo 56 bodova. Slaven Belupo je ostao sedmi sa 33 boda. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
HAJDUK - SLAVEN BELUPO 1:0 /

Hajduk probio Slaven Belupo sjajnim pogotkom: Neočekivani strijelac 'bombom' odveo Bijele prema pobjedi

Image
HAJDUK - SLAVEN BELUPO 1:0 /

Hajduk probio Slaven Belupo sjajnim pogotkom: Neočekivani strijelac 'bombom' odveo Bijele prema pobjedi

'Očekivano teška utakmica'

Trener Hajduka Ivan Leko bio je zadovoljan nakon pobjede protiv Slaven Belupa (1:0). Na pressici se vidjelo njegovo zadovoljstvo, a izjavom o izlasku iz bunkera natjerao nas je da se i mi malo našalimo njime, pa da istaknemo da je pričao kao da je dosad bio u Bahmutu. Jer, po strategu bilih - "Lijepo je izaći iz bunkera nakon dva mjeseca", naveo je Ivan Leko.

Počeo je objašnjavanjem utakmice...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Očekivano teška utakmica. Protivnik je dobar, organiziran, u osam utakmica su primili samo pet golova. Protiv dobrih protivnika uzimaju bodove. Nikad ne znaš kako će doći. Igraju razne formacije. Nije se zgodno pripremiti. Mislim da smo bili maksimalno koncentrirani, imali smo dobru kontrolu i dosta šansi. Čestitam momcima na ozbiljnosti i dobroj partiji. Kada je tako Bog te nagradi. Nakon dva mjeseca u svlačionici se vidi smiješak", rekao je Leko, a zatim dodao:

"Imamo dvije utakmice zaredom u kojima nismo primili gol. Obrana kreće od napadača. To je dobro izgledalo. U fazi napada imamo dosta pogrešaka. Po meni je realniji rezultat 3:0 nego 0:0. Sada imamo dva tjedna za trenirati u miru, pripremati se i biti bolji. Nama je proljeće loše, 20 pobjeda zaredom to ne može ispraviti. Nismo mi ništa posebno nakon dvije pobjede, ali nismo ni bili drama. Gledamo puno europskih utakmica. Kada nekome fale dva igrača svi kukaju. Nama nedostaje sedam-osam startera. Da se vadim na to, to bi bilo smiješno. To je puno."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mikanovićev gol nije plod uigravanja na treningu

Ivan Leko otkrio je kako Mikanovićev gol nije plod uigravanja na treningu...

Volio bih da to možemo istrenirati. Nekada taj udarac ode na Kineski zid, ali ovaj put ga je nagradilo zbog truda".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako vam se svidio Benrahou?

Mi smo ga doveli da igra između linija. Spletom okolnosti nije ranije dobio šansu. Meni je žao što nije ranije dobio šansu. On igra nogomet. Kada balun dođe do njega nešto se uvijek dogodi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobjeda je donijela minus šest u odnosu na Dinamo…

Izašli Splićani iz bunkera

"Lijepo je izaći iz bunkera nakon dva mjeseca. Dinamo je drugi svijet u ovom trenutku. Trebamo biti zahvalni što smo dobili dvije utakmice."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Mlakara je istaknuo:

On je dobar. Imao je težak prijelazni rok. Dobio je dijete. To su faktori koji su utjecali na njegovo psihofizičko stanje. To je timski igrač. Kada je u glavi čist sigurno ima svoje mjesto. Volio bih da možemo pričati o 15-16 startera, sada ih imamo osam-devet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kakav je plan za reprezentativnu pauzu?

"Prvi tjedan će biti rekuperacija, a onda ćemo momcima dati odmor", zaključio je Leko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo