BAHATOST SE RONALDU VRATILA U GLAVU POPUT BUMERANGA: / Islanđani brutalno posramili Portugalca kao nitko nikad prije

Image
Foto: AFP, ODD ANDERSEN

Island je u ponedjeljak navečer u Nici kreirao jedno od najvećih iznenađenja u povijesti europskih prvenstava poslavši jake Engleze kući rezultatom 2-1 u osmini finala natjecanja u Francuskoj.

28.6.2016.
19:34
AFP, ODD ANDERSEN
VOYO logo

To je uistinu sportsko čudo, ako se uzme u obzir da se radi o zemlji koja broji svega 323 tisuće stanovnika, a koja je nokautirala nogometnog giganta. Zemlju koja ima više od 53 milijuna ljudi i koja je izmislila ovu igru.

Image
OVO JE MAGIČNO: /

Islanđani zadivili svijet načinom na koji su proslavili veliku pobjedu

Image
OVO JE MAGIČNO: /

Islanđani zadivili svijet načinom na koji su proslavili veliku pobjedu

Priča za pamćenje

A kad tome pridodamo i da su Islanđani do 1950. godine nogomet igrali na šljunku od vulkanske lave, a da 1990. godine profesionalni nogomet nije ni postojao, onda je ova uistinu holivudska priča još i veća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska izbacila Island

Hrvatska je 2014. godine u kvalifikacijama za SP u Brazilu zaustavila Island na putu prema nastupu na Mundijalu. No, nastup na Euru u Francuskoj Islanđani su izborili preko skupine u kojoj su bili Nizozemska, Turska i Češka.

Image

Island slavi svoje junake. Velike junake nacije koja proživljava nogometnu euforiju, trenutke za pamćenje. Svoje najljepše sportske trenutke u povijesti.Islandski mediji dižu u nebesa svoje junake i samo pišu o njima. Tako na naslovnici Iceland reviewa piše: "Bajka se nastavlja", a jedan od vodećih dnevnika Fréttabladid donosi:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

CR7, vidiš li ovo?!

"Kakav dan za islandski nogomet i naš narod. Ovo su trenuci za pamćenje, a pobjeda je pravi poklon svim Islanđanima. Vrijednost tog trenutka je neprocjenjiva za Islanđane. Na ovom Euru islandska reprezentacija je pokazala igru svjetske klase, odigrala je tako dobro da je zaslužila pobjedu.", piše Fréttabladid. Naravno, islandski mediji nisu zaboravili niti ponajboljeg igrača svijeta Cristiana Ronalda koji je ismijao islandske igrače jer su se usudili slaviti povijesni bod.

"Neka slave, ali meni je to smiješno. Kad sam ih vidio kako skaču nakon utakmice, mislio sam da su osvojili Euro. Tako slave, a neće postići ništa. To je mentalitet malih reprezentacija", ispalio je Portugalac, a izjava mu se vratila u glavu poput bumeranga. Jer, kao i što sam zna, nogomet danas igraju svi, a ti isti Islanđani zadali su glavobolje i njemu i njegovim suigračima u 1. kolu skupine F u Saint-Etienneu (1-1). A sad su na putu da ispišu nove stranice nogometne povijesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako su mu Islanđani poslali svojevrsnu poruku.

"Ronaldo, smijemo li sada slaviti?", postavljaju pitanje Islanđani nakon pobjede koja je oduševila svijet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo