ISLAND I ČEŠKA NA EURU: / Nizozemska korak od ispadanja

Image
Foto: AFP
6.9.2015.
23:44
AFP
VOYO logo

Islanđani su u kvalifikacijama za SP 2014 ispali u doigravanju od Hrvatske, a sada su dva kola prije kraja osigurali završnicu, te čak nisu ni trebali svladati Kazahstan. I Česi su se pridružili Englezima koji su EURO osigurali u subotu, a u Rigi su do pobjede došli ranim pogocima Limberskog i Daride.

Nizozemska najveće razočaranje

Česi i Islanđani vode u skupini s nedostižnih 19 bodova. U borbi za treće mjesto u ovoj skupini Turska je u Istanbulu slavila protiv Nizozemske s 3-0, te su Turci sada treći s dva boda više od Nizozemaca, trećeplasiranih s prošlog SP-a, kojima prijeti ispadanje. Turcima su veliku pobjedu donijeli zgodici Ozyakupa (8), Arde Turana (26) i Buraka Yilmaza (85), dok su Nizozemci svojim navijačima priredili još jedno razočaranje, a ovo im je bio čak četvrti poraz iz 8 utakmica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bale propustio prvu meč loptu

Wales nije uspio već u nedjelju ostvariti povijesni prvi plasman na EURO, odigrali su bez pogodaka s Izraelom. Velšani su davne 1958. igrali na SP-u i to im je zadnje veliko natjecanje, a Gareth Bale i društvo imamu dvije meč-lopte da uđu u povijest.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Belgija je teškom mukom pobijedila u gostima Cipar pogotkom Edena Hazarda pet minuta prije kraja, pa su "crveni vragovi" vrlo blizu prolaza. BiH je u Zenici s lakoćom dobila Andoru s 3-0, no naši susjedi i dalje imaju dva boda zaostatka za trećeplasiranim Izraelom. U ovoj skupini vodi Wales s 18 bodova ispred Belgije (17), Izraela (13) i BiH (11).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

De Rossi junak Italije

Italija je u Palermu u ružnoj utakmici dobila Bugarsku s 1-0 i preuzela vodstvo u H skupini. Talijanima je bio dovoljan pogodak de Rossija iz kaznenog udarca u 5. minuti, a isti igrač je u 55. minuti "pocrvenio" zajedno s Bugarinom Micanskim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Robert Prosinečki je i dalje bez poraza s Azerbajdžanom nakon što je odigrao 2-2 na Malti. Momčad hrvatskog trenera bila je bolja, ali su Maltežani s dva sjajna zgoditka vodili s 2-1 sve do 80 minute, kada dvostruki strijelac Amirgulijev spašava Azerbajdžance poraza.

Talijani vode s 18 bodova, Norveška ima 16, a Hrvatska 14 bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo