IRSKI SNOVI KONAČNO SU POSTALI STVARNOST: / 'Sanjao sam o ovome otkako sam bio mali'

Image
Foto: AFP, PHILIPPE HUGUEN

Irska je jučer golom Bradyja u 85. minuti slavila protiv Talijana 1-0 i po prvi puta u povijesti ušla u osminu finala Eura.

23.6.2016.
8:25
AFP, PHILIPPE HUGUEN
VOYO logo

"Nikad nisam bio ponosniji na svoje igrače, ovo je posebna večer. Imali smo fenomenalnu podršku navijača i oni su nas nosili do slavlja. Pobijedili smo, ali zaslužili smo pobijediti jer smo igrali jako dobar nogomet. Naravno da je atmosfera u momčadi sjajna, ali atmosfera ne obija utakmice, morate imati pravi spoj mladih i agresivnih igrača te starijih iskusnih. Stvarno vjerujem su se igrači i navijači ispunjavali međusobno. Na kraju utakmice bio sam i malo emotivan. Već smo nekoliko puta zabijali na krajevima utakmica i mislim da kada se to događa tako često onda ne može biti slučajno", kazao je irski izbornik Martin O'Neill pa dodao:

'Utakmica s Francuskom biti će velika'

"Sjećam se kada je objavljen ždrijeb kada sam opsovao sreću na kratko, ali se odmah uzdigao i nastavio dalje. Znali smo da trebamo pobijediti nekoga jakog. Sada nas čeka Francuska i to je velika utakmica za nas. I psihički i fizički jako zahtjevna. Međutim, imamo jak duh i odigrat ćemo hrabro", rekao je O'Neill.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Irski junak Robbie Brady nije skrivao oduševljenje nakon pogotka koji je ispisao novu stranicu irske nogometne povijesti.

'Ovo su oni snovi o kojima svi pričaju'

"Kada vidim oko sebe koliko to znači svim ljudima koji su ovdje, uključujući i mene, je neopisiv osjećaj. Odrastao sam čekajući da ću zaigrati na ovoj razini. Sanjao sam o ovome otkako sam bio mali i sada sam to uspio i napraviti, i to ispred svoje obitelji. To je najbolji osjećaj na svijetu", rekao je Brady pa nastavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kod gola moje su noge nekako odnijele moje tijelo u šesnaesterac i uz instinkt jednostavno pospremio sam loptu unutra. Ne znam što bih rekao zapravo. Nevjerojatno sam emotivan u ovom trenutku. Ovo su oni snovi o kojima svi pričaju. Francuska je snažna momčad, ali ako se držimo zajedno kao danas, možemo nanijeti probleme svakoj momčadi."

Image
Foto: AFP, PHILIPPE LOPEZ

'Mislim da nismo zaslužili izgubiti'

Talijanski izbornik Antonio Conte nije bio sasvim zadovoljan rezultatom. Iako je njegova odluka da se Ircima suprostavi s "šarenom" momčadi najviše kumovala ovom porazu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je bila teška utakmica za nas, fizički zahtjevna. Čestitke mojim igračima, ali čestitke i Ircima. Stvarno su sve dali u to da prođu i uspjeli su. Mislim da nismo zaslužili izgubiti. Remi bi bio pošteniji rezultat, no igrali smo protiv igrača koji su odigrali utakmicu života. Navijači su nosili Irsku do ovog uspjeha. Želim zahvaliti i našim navijačima koji su večeras bili u manjini, ali osjetili smo njihovu podršku. Nadam se da ćemo protiv Španjolske imati više navijača. Španjolci su najbolja momčad i trebat će nam podrška. Nije nas pomazio ždrijeb, ali mi smo spremni kao i uvijek da odigramo najbolje što možemo", rekao je Conte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo