'IMAMO PROBLEMA, A ON JEDINI IGRA': / Dalić objasnio zašto je pozvao igrača za kojeg su rijetki čuli. Može li on biti rješenje za kritičnu poziciju?

Image
Foto: Marin Tironi/PIXSELL

'Imamo problema što se tiče obrane'

20.5.2019.
12:51
Marin Tironi/PIXSELL
VOYO logo

Situacija u kojoj je izbornik svjetskih viceprvaka Zlatko Dalić 19 dana prije Walesa u Osijeku, 22 dana uoči Tunisa u Varaždinu i prijateljskog dvoboja, nije baš idealna. Izbornik ima problema sa zadnjom linijom, kao i općenito s ozljedama. Nema nezamjenjivog Šime Vrsaljka, Milića također, Lovre Kalinić i Strinić ne igraju zbog zdravstvenih tegoba... Marko Pjaca je također izvan stroja, isto kao i Josip Pivarić. Dejan Lovren trenutačno nije u prvom planu u Liverpoolu. Znači, forma plus ozljede čine ovu situaciju takvom kakva jest.

Image
NOVI VATRENI U TEŠKOJ NEVJERICI: /

Oglasio se po prvi put otkako je dobio poziv u izabranu vrstu

Image
NOVI VATRENI U TEŠKOJ NEVJERICI: /

Oglasio se po prvi put otkako je dobio poziv u izabranu vrstu

Da jedno zlo ne ide samo vidjeli smo i tijekom vikenda, kad su teškoće osjetili i Rebić u leđima i Vlašić u gležnju. Barišić iRog ne igraju u klubu, dok kapetan Modrić dolazi nakon najlošije sezone svoga kluba u karijeri, a pobjeda protiv Balea i društva je imperativ! Prije Walesa, Hrvatska će igrati protiv Omiša i tako uveličati 100. obljetnicu istoimenog kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već danima traju pripreme za dolazak najboljih hrvatskih nogometaša i Ivana Perišića... U Omišu će se i "jačati" odnos i na relaciji HNS - Split...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbornik je na presici u ponedjeljak većinu toga spomenutog i istaknuo, a na popisu posebno strši jedno ime. Ono Darija Melnjaka. ...

Olić nam je govorio o Melnjaku

"Nisu samo u pitanju dinamovci, tu je i jedan Pongračić koji igra fenomenalno u Red Bullu Salzburgu, imamo i Melnjaka koji je otišao u Tursku kod Tomasa i dao je u posljednjih pet, šest susreta kao lijevi bek tri gola. Sad je dao dva gola Fenerbahčeu, njega se ne spominje a igra strašno dobro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Evo, on je zaslužio da ga se uzme u obzir. Imamo dosta igrača, dosta kvalitete i, kao što je izbornik rekao, nije lako smjestiti sve u tih 20 ili koliko ih već možeš pozvati. Svatko će dobiti priliku, sigurno će biti promjena", rekao nam je tada Olić i kao prorok najavio ono što je, očito, pripremano.

Image

Edin Visca (L) of Medipol Basaksehir and Dario Melnjak #5 of Caykur Rizespor during the Turkish Super league match between Medipol Basaksehir and Caykur Rizespor at Fatih Terim Stadium in Istanbul , Turkey on April 21 , 2019., Image: 431208648, License: Rights-managed, Restrictions: TURKEY OUT, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Seskimphoto

Inače, Melnjak je član turskog Rizespora za koji nastupa od kraja siječnja, a upravo je impresivna njegova ofenzivna učinkovitost koja je sad itekako potrebna izborniku. U 18 nastupa zabio je četiri pogotka uz tri asistencije. Više o Dariju Melnjaku možete pročitati - OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

20.05.2019., Zagreb, hotel Double Tree by Hilton - Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalic objavio je na konferenciji za medije odrzanoj u hotelu Double Tree by Hilton, popis igraca za kvalifikacijsku utakmicu protiv Walesa i prijateljsku utakmicu protiv Tunisa. Photo: Marin Tironi/PIXSELL

'Melnjak je jedini igrač koji ovih šest mjeseci igra standardno'

“Melnjak je jedini igrač koji ovih šest mjeseci igra standardno, igra dobro, pričali smo s ljudima u Turskoj i želimo ga vidjeti. Benković se također oporavio, igrao je dobro i mislim da nam obojica mogu pomoći. Nismo te igrače zvali napamet, nego smo ih skautirali i gledali i vjerujem da nismo pogriješili”, rekao je izbornik Dalić na konferenciji za medije, a nakon nje na kratkom druženju s novinarima ponovno pojasnio svoju odluku:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Melnjak je trenutačno jedini koji igra. Razgovarali smo s Tomasom i Mrmićem, pitali ih o njemu, pratili ga, tako da ćemo vidjeti. Imamo problema što se tiče obrane", istaknuo je Dalić.

Kako bilo, to je ono što ujedno i veseli, da Hrvatska ima ne tih 20 nogometaša, nego više njih i da će u budućnosti isto biti dobrih pojedinaca, novih lica na Dalićevom popisu. Nadamo se kako će to opravdati i na travnjaku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo