IMA LI DALIĆ RAZLOGA ZA ZABRINUTOST? / Pola obrane je u ozbiljnim problemima, a Modrić i Rakitić daleko od lanjske forme

Image
Foto: PIXSELL

Pred hrvatskom nogometnom reprezentacijom i izbornikom Zlatkom Dalićem presudan je tjedan.

2.11.2017.
14:19
PIXSELL
VOYO logo

VRATARI

Oko golmana Dalić ne bi trebao imati brige, sva trojica brane redovito u svojim klubovima i u solidnoj su formi. Danijel Subašić je i dalje broj jedan u Monacu, imao je istina i nešto slabijih utakmica u posljednje vrijeme, poput one protiv Lyona (poraz 2-3), ali s njim ne bi trebalo biti problema. Lovre Kalinić i Dominik Livaković također su u dobroj formi u Gentu, odnosno Dinamu.

OBRANA

S obranom je već drugačija priča i tu izbornik ima razloga za zabrinutost. Vedrana Ćorluke zbog ozljede nema u kadru već dulje vrijeme, a izvan pogona je i Tin Jedvaj. Matej Mitrović uopće ne igra u Beşiktaşu i bez obzira na to što je u reprezentaciji uvijek bio na visokoj razini, nikad nije ugodno imati igrača koji je izvan natjecateljskog ritma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poseban je problem Dejan Lovren koji je od posljednjeg okupljanja nacionalne vrste zaredao s nevoljama. Najprije je odigrao očajnu utakmicu za svoj Liverpool protiv Tottenhama (1-4) nakon čega je postao meta žestokih kritika navijača, medija i stručnih komentatora. Na to se nadovezala ozljeda natkoljeničnog mišića, a kao 'točka na i' je stigla odvratna prijetnja smrću njegovoj obitelji. Veliko je pitanje u kakvom je Lovren psihičkom stanju nakon svega toga, a ni sama ozljeda nije bezazlena i još uvijek nema potvrde da će moći zaigrati protiv Grka.

Image

Domagoj Vida

I Domagoj Vida je imao problema od posljednjeg okupljanja, u utakmici kijevskog Dinama protiv Young Boysa je dobio udarac u glavu i zaradio deset šavova, a slike njegove glave oblivene krvlju su obišle svijet. Ipak, u međuvremenu se potpuno oporavio, čak je i zabio gol za Dinamo u prošlom kolu ukrajinskog prvenstva, tako da oko njega nema upitnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ima ih, međutim, oko bočnih igrača. Šime Vrsaljko gotovo uopće ne igra u Atleticu, a lijevi bok je ionako vječni problem. Čak toliki da je Dalić za ovu akciju pozvao tri lijeva beka (Strinić, Leovac, Pivarić), a jedan je dobio pretpoziv (Milić). Dojam je da će u prednosti biti povratnik Strinić koji dobiva solidne kritike za igre u dresu Sampdorije.

VEZNI RED

Ni s veznim redom situacija baš nije bajna. Dvije naše najveće zvijezde Luka Modrić i Ivan Rakitić ne mogu se pohvaliti s posebno dobrom formom posljednjih tjedana kada su pitanju njihovi nastupi za Real Madrid i Barcelonu. Real je u velikoj krizi, a pritom ni Modrić nije pošteđen kritika, španjolski mediji mu zamjeraju da manje nego inače sudjeluje u igri i da ima manje točnih dodavanja po utakmici. Naravno da Modrić nije ni glavni ni jedini krivac za Realove probleme, ali činjenica je da ne igra kao donedavno. Dobra je, ipak, vijest da je Luka rijetko kad zakazao u dresu reprezentacije pa možemo biti optimistični da će opet biti prva violina Vatrenih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP, STR

Milan Badelj

S Rakitićem je priča drugačija, njegove igre za nacionalnu momčad nisu u posljednje vrijeme bile na najvišoj razini, a nakon dobrog početka sezone, ni u Barceloni više ne blista. Milan Badelj igra standardno u Fiorentini i treba ga opet očekivati u veznom redu protiv Grka. Marko Rog nema veliku minutažu u Napoliju, a u posljednje vrijeme ni Mario Pašalić u Spartaku. Što se tiče Nikole Vlašića, privremeni trener Evertona David Unsworth mu nije dao šansu protiv Leicestera, ali jedna utakmica izostanka mu ne može srušiti vrlo dobru formu u kojoj je bio i zbog koje je zaslužio Dalićev poziv.

NAPAD

Mario Mandžukić je uobičajeno dobar, ne zabija toliko puno s obzirom da igra na lijevom krilu, a ne u špici, ali važno je da i dalje ima maksimalno povjerenje trenera Massimiliana Allegrija. I svestrani Andrej Kramarić, junak pobjede protiv Ukrajine, igra redovito u Hoffenheimu. Nadajmo se da ga nisu previše uzdrmale navodne optužbe suigrača da je previše sebičan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
POBUNA U HOFFENHEIMU - KRIVAC JE KRAMARIĆ: /

Suigrači hrvatskog reprezentativca ne mogu se više nositi sa njegovom sebičnošću

Image
POBUNA U HOFFENHEIMU - KRIVAC JE KRAMARIĆ: /

Suigrači hrvatskog reprezentativca ne mogu se više nositi sa njegovom sebičnošću

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Mario Mandžukić

Ivan Perišić briljira u Interu, možda je i u najboljoj formi od svih reprezentativaca, bilo bi sjajno kada bi prekinuo niz slabijih utakmica u dresu Vatrenih. Nikola Kalinić igra promjenjivo kao i njegov Milan, a u zadnje je vrijeme i on na meti kritika medija i stručnjaka.

I za kraj, povratnik Ante Rebić bi mogao biti skriveni Dalićev adut za krilnu poziciju. Bivši izbornik Niko Kovač ga je vratio u formu, u Eintrachtu igra stvarno dobro i mogao bi pomoći reprezentaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo