Nekadašnji 'krvnik' Dinama od pivnice napravio čudo

Nekad sjajni napadač Steaue, Tottenhama, West Hama i rumunjske nogometne reprezentacije, Ilie Dumitrescu, vlasnik je najveće i najraskošnije umjetničke galerije u Bukureštu.

1.5.2012.
9:52
VOYO logo

"Vrlo sam strastven kad je u pitanju umjetnost, kao i nogomet, umjetnost ima sposobnost donositi sreću velikom broju ljudi", reći će Dumitrescu, vlasnik Hanul cu Teija, impresivne galerije u središtu Bukurešta koja se rasprostire na 1500 četvornih metara.

Riječ je zapravo o preuređenoj pivnici izgrađenoj 1833. godine, nazvanoj The Linden Tree Inn, koja se nalazi u umjetničkom dijelu grada koji se zove Lipscani. Unutar nje nalazi se 13 butika u kojima se mogu razgledati i kupiti umjetnine te antikni namještaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hanul cu Tei povijesni je spomenik Bukurešta, stoga se osjećam privilegiranim u ulozi njegova vlasnika", rekao je Dumitrescu dodavši:

"Posjetili su me suigrači iz rumunjske zlatne generacije, Gica Popescu, Gheorghe Hagi i Daniel Prodan. Došli su razgledati."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U Rumunjskoj vlada veliki interes za umjetnost. Proširio se i na nogometaše", zaključio je Dumitrescu.

Unutar samo godinu dana, između 1993. i 1994. godine, Dumitrescu je pokorio nogometni svijet. Ujesen 1993. torpedirao je u Steauinu dresu Dinamo Ćire Blaževića u kvalifikacijama za Ligu prvaka, idućeg je ljeta s Rumunjskom briljirao na Svjetskom prvenstvu odvevši je svojim golovima u četvrtfinale, da bi malo nakon toga potpisao unosan ugovor s Tottenhamom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od 2000., dvije godine nakon što je završio karijeru u 30. godini života, Dumitrescu je trenerski vodio čak 12 momčadi. Radi također i kao televizijski komentator.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo