'Ako Hrvatska svaki put primi onakav gol, ne trebamo igrat' nogomet!'

Mi smo protiv Brazila odigrali jako dobro, ali nemojmo krivo misliti - nije to pravi Brazil, oni mogu puno bolje isto kao i mi.

17.6.2014.
19:55
VOYO logo

Pa čak tu i ne govorim o nevjerojatnom jedanestercu, sudac je pomalo sudio za Brazilce od dvadesete minute. To je bilo vrlo interesantno za vidjeti i zato kažem da su naši momci bili odlični. A opet s druge strane, Hrvatska je imala jedan veliki pad u igri nakon izjednačenja, i tu nas je Brazil mogao uništit', zabit' nam tri, četiri gola i riješit' utakmicu. Međutim, sveukupno je Hrvatska bila jako dobra, i što je najbitnije, jednostavno se znalo što izbornik želi i to su dečki jako dobro prezentirali na terenu.

Protiv Kameruna će to biti jedna sasvim drugačija utakmica. Vrlo je specifična situacija. Bit će velika vlaga, velika vrućina i jedan težak sudar, ali tako će biti i jednima i drugima. Neki govore da će to Kamerunci podnijet' možda bolje od nas, međutim, uvjeti su uvjeti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mi smo kvalitetniji od Kameruna i moramo se prilagodit tome, rasporedit' snagu za 90 minuta. Vidim da izbornik i po nekim najavama planira krenut' žestoko, jer bi u takvim uvjetima bilo vrlo, vrlo riskantno čekat' s rješavanjem utakmice do neke 60. minute i poslije.

//cdn.playwire.com/bolt/js/embed.min.js

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zato ja očekujem jednu ofenzivniju Hrvatsku, vidim da i izbornik razmišlja o Danijelu Pranjiću koji tu može više učinit napadački. Druga stvar je Sammir. On je po meni čudesan igrač, izbornik najbolje zna što on može, u kakvoj je formi, i Sammir u ovakvoj jednoj utakmici, sa svojom idejom može jako, jako puno dati. On sam jednim potezom može sve riješiti.

Mi moramo i pokušati spriječiti neke dekoncentracije u svojim redovima, neke greške, kao kod onog prvog gola Brazila. Ali ja ovako kažem, ako mi svaki put primimo gol kad izgubimo loptu na 40 metara, onda ne trebamo igrat' nogomet. Ja kažem, možda je tu netko trebao izaći u blok, pa nije Brazil u toj situaciji imao igrača više, i Plete je tu pogriješio, ali tako valjda mora bit'. Tu su igrali milimetri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ja sam uvjeren da će nama naš mentalitet ipak donijeti prolazak u drugi krug, da ćemo biti pravi protiv Kameruna i zadržati stvari u svojim rukama. Očekujem našu pobjedu od dva gola razlike, vjerujem u naše mladiće.

A što se tiče cijelog prvenstva, teško je reći nakon prvog kruga tko je tu glavni favorit. Portugal je, recimo, neozbiljna reprezentacija, Francuska je premlada za ovakvu vrstu natjecanja, a najviše me se dojmila Španjolska u prvom poluvremenu protiv Nizozemske, dok nisu primili gol za 1:1. Da su zabili onaj zicer za 2:0 par sekundi prije, zgazili bi Nizozemce. Možda će se netko čudit' ovome što kažem, ali ja tako mislim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo