I ŠUKER MU DAO PODRŠKU: / Slovenac postaje Platinijev nasljednik?

Image

Predsjednik Slovenskog nogometnog saveza Aleksander Čeferin (49) jedan je od najozbiljnijih kandidata za novog predsjednika Europske nogometne federacije UEFA, tvrde u srijedu slovenski mediji.

18.5.2016.
11:38
VOYO logo

Slovenski mediji su prenijeli i pisanje engleskog tiska u kojem se ovih dana navodi kako je Čeferin jedan od najboljih kandidata za mjesto koje će u rujnu i formalno napustiti Michel Platini, te da ga podržava više nacionalnih saveza.

Regija uz Slovenca

Ljubljansko Delo navodi da je potporu Čeferinu već izrazilo više saveza s područja bivše Jugoslavije, među ostalima Davor Šuker i Dejan Savićević u ime svojih organizacija. U europskim se nogometnim krugovima o Čeferinu govori kao o jednom od najboljih mladih nogometnih lidera u istočnoj Europi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čestitam Čeferinu što se je odlučio za kandidaturu iako ima malo mogućnosti, kazao je za "Delo" nekadašnji nogometaš i bivši slovenski izbornik Branko Oblak koji kao otegotne okolnosti spominje to što je Slovenija mala država i što Čeferin nikad nije igrao nogomet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivši predsjednik Slovenskog olimpijskog odbora Janez Kocijančič izjavio je za Delo da je kandidatura Čeferina velika čast za Sloveniju koja je sportski razvijena zemlja i koja zaslužuje najviše položaje u međunarodnom sportu.

Vodi najpoznatiji odvjetički ured u Sloveniji

"Istina je da u nogometu postoje mnoge jače zemlje, ali Čeferin ima kvalitete koje ga kvalificiraju za predsjednika UEFA-e", kazao je Kocijančič.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čeferin je direktor najpoznatijeg odvjetničkog ureda u Sloveniji, kancelarije "Čeferin i sinovi" koju je osnovao njegov otac Peter, a ured vodi zajedno s bratom Rokom Čeferinom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo