I KAD JE DALEKO OD VRHA, RUŠI REKORDE: / Manchester United objavio podatke koji su ostavili Englesku u nevjerici

Image
Foto: AFP, PAUL ELLIS

Manchester United je postao prvi britanski klub u povijesti koji je u jednoj sezoni ubilježio prihod veći od 500 milijuna funti.

12.9.2016.
14:18
AFP, PAUL ELLIS
VOYO logo

Prema podacima koje je klub s Old Trafforda objavio u ponedjeljak, u sezoni 2015/16 je uprihodio 515,3 milijuna funti, odnosno oko 608 milijuna eura. U sezoni u kojoj je osvojio samo FA kup i nije se uspio plasirati u Ligu prvaka nogometni velikan je potpisao 14 novih sponzorskih ugovora, te povećao prihode od komercijalnih i televizijskih prava, te prodaje ulaznica.

Ulaganje u momčad

United je prvi klub iz Velike Britanije koji je probio granicu od 500 milijuna funti, ali svejedno zaostaje za Barcelonom koja je prijavila 679 milijuna eura prihoda za prošlu sezonu. Iako ne igraju u Ligi prvaka, u klubu za aktualnu sezonu očekuju još veći prihod, točnije oko 540 milijuna funti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovi sjajni financijski rezultati omogućili su nam da uložimo u momčad, stručni stožer i klupske objekte kako bismo u nadolazećim godinama mogli konkurirati i osvajati trofeje", naglasio je izvršni dopredsjednik Manchester Uniteda Ed Woodward.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo