HULIGANI MARSEILLEA NAPRAVILI KAOS: / Grad je izgledao kao ratna zona, ulice su gorjele! 'Navijači su bili krvavi'

Image
Foto: AFP

Poprište ratnih prizora bio je grad Marseille, a sukoba je bilo i u Lyonu

17.5.2018.
7:49
AFP
VOYO logo

Huligani Marseillea sinoć su se po završetku finala Europske lige između spomenutog francuskog kluba i pobjednika natjecanja Atletico Madrida (3-0), na ulicama Lyona su se sukobili s policijom, javlja britanski tabloid The Sun.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ATLETICO OSVOJIO EUROPSKU LIGU: Madriđani na krilima Griezmanna srušili Marseille, Vrsaljko osmi Hrvat s prestižnim trofejom

Poprište ratnih prizora bio je grad Marseille, lučki grad na jugu Francuske, koji je poznat po velikom broju Arapa, a čiji su navijači nadaleko poznati kao ratoborni. Britanski tabloid Daily Mail poprilično dramatično izvještava o sukobima navijača s policijom, u kojem je korišten i suzavac, a navijači su koristili baklje, palice, uglavnom sve što im se našlo na dohvatu. No, sukobi se nisu dogodili samo u Marseilleu, nego i u Lyonu...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NAVIJAČI MARSEILLEA RADE GLUPOSTI: Potukli se međusobno, a izgledalo je i kao da žele zapaliti stadion

"Navijači su ostali krvavi, jer su se zloslutni sukobi pojavili nakon poraza Marseillea od Atletica Madridu u finalu natjecanja Europa Liga. Nastup u srijedu navečer je bila utakmica visokog rizika za policiju, jer su brojni navijači trgali udarce i krenuli u obračun i prije početka. Bande huligana Marseille, oni koji nisu krenuli u Lyon, započeli su opće nerede nakon poraza svoje momčadi izvan stadiona", piše Daily Mail i nastavlja:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dramatične slike prikazuju sukob policije i navijača u Vieux Port, nakon što je njihova momčad poražena. Fotografije pokazuju i kako se navijači u Marseillesu, zapalili su ulice i razbili prozore trgovina u okolici. U međuvremenu, nekoliko policijskih jedinica pozvano je da intervenira i u Lyonu, izvan stadiona Groupama, nakon što su se francuski huligani sukobili s navijačima Atletico Madrida koji su slavili trofej", javlja Daily Mail.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nogometaši Atletico Madrida pobjednici su Europske lige nakon što su u finalnoj utakmici u Lyonu pobijedili Marseille s 3-0 (1-0). Dvostruki strijelac za Atletico bio je fantastični francuski napadač Antoine Griezamnn (21, 49), gol je zabio i kapetan Gabi (89), a za momčad iz Madrida nastupio je i hrvatski reprezentativac Šime Vrsaljko koji je igrao prvih 45 minuta. Šime je osmi hrvatski nogometaš koji je osvajao Europsku ligu ili Kup UEFA.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo