Vatreni mogu odahnuti: 'On je naš Messi, naš Ronaldo'

Velikan meksičkog nogometa Hugo Sanchez smatra da čelnici nacionalnog saveza moraju napraviti sve da nagovore napadača Real Sociedada Carlosa Velu da zaigra na Svjetskom prvenstvu u Brazilu.

13.2.2014.
8:27
VOYO logo

Vela (24) nije igrao za meksičku reprezentaciju od 2011. godine kada se sukobio s tadašnjim izbornikom Joseom Manuelom de la Torreom.

Žestoko su ga kritizirali i lokalni mediji, a sve je to na njega utjecalo tako da je više puta posljednjih godina odbijao povratak u nacionalnu momčad. Nedavno se sastao s čelnicima saveza i priopćio im da i dalje nije mentalno i emocionalno spreman za povratak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hugo Sanchez se, međutim, ne miri s time. Tvrdi da Vela za Meksiko ima isti značaj kao Lionel Messi za Argentinu i da treba napraviti sve da ga se privoli na povratak u reprezentaciju.

"Carlos je za Meksiko isto što i Messi za Argentinu ili Cristiano Ronaldo za Portugal. Ne možemo si priuštiti da nemamo svog najboljeg igrača u momčadi. Zamislite da Messi ne želi igrati za Argentinu. Svi bi ga treneri i dužnosnici molili da se predomisli. Isto bi bilo i s Ronaldom", rekao je meksičkim novinarima legendarni napadač Real Madrida.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da naš savez nije iskoristio sve argumente. Kad pokušavate uvjeriti osobu, morate imati četiri asa u rukavu. Na sastanak morate doći s puno različitih načina za nagovaranje. Carlos Vela je potreba za meksičku reprezentaciju", zaključio je Sanchez.

Meksiko će na SP-u igrati u skupini A u kojoj su i Hrvatska, domaćin Brazil i Kamerun.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo