Iz kluba otišao Källström / Hrvatski veznjak Marko Bašić potpisao novi ugovor sa švicarskim velikanom

Image
Foto: Marko Bašić/Facebook/Grasshopper

Da u Grasshopperu ozbiljno računaju na ovog hrvatskog nogometaša, koji je u samo godini dana postao i kapetan momčadi Grasshoppera, pokazuje činjenica da je ugovor potpisan dok se Bašić uspješno oporavlja od teže ozljede koljena

18.2.2017.
17:34
Marko Bašić/Facebook/Grasshopper
VOYO logo

Hrvatski nogometaš Marko Bašić potpisao je novi ugovor za FC Grasshopper, najtrofejniji švicarski nogometni klub, koji je švicarsku Super ligu osvajao čak 27 puta!

Podsjetimo, Bašić je u Grasshopper stigao u ljeto 2015. godine nakon što je sedam sezona odigrao za FC Lugano. Novim je ugovorom Bašić produžio vjernost „Skakavcima“ do ljeta 2020. godine (prvi ugovor je vrijedio do ljeta 2018. godine). Da u klubu ozbiljno računaju na ovog hrvatskog nogometaša, koji je u samo godini dana postao i kapetan momčadi Grasshoppera, pokazuje činjenica da je ugovor potpisan dok se Bašić uspješno oporavlja od teže ozljede koljena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Bašić se trenutno nalazi na rehabilitaciji nakon uspješno odrađene operacije koljena zbog puknuća križnih ligamenata. Dio rehabilitacije će odraditi u Švicarskoj, dok će nekoliko tjedana provesti i u Hrvatskoj, a momčadi će se vjerojatno priključiti na početku priprema za sljedeću sezonu. Koliko Bašić nedostaje momčadi vidljivo je i na tablici Super lige na kojoj Grasshopper trenutno drži 6. mjesto među 10 klubova koji se natječu u prvoj ligi. Mladu momčad Grasshoppera, koja je po prosjeku godina (22 godine) najmlađa od svih momčadi Super lige, dodatno je oslabio odlazak poznatog švedskog nogometaša Kima Källströma, koji je u tandemu s Bašićem držao vezni red Grasshoppera

Upravo zbog toga u Grasshopperu ozbiljno računaju na doprinos Bašića u sljedećoj sezoni koji je najviše dosadašnjih utakmica odigrao kao zadnji vezni igrač, a dio sezone je odradio i kao stoper. Podsjećamo kako je Bašić prešao u Grasshopper nakon odličnih igara u FC Luganu, posebice u sezoni 2014./2015. godine u kojoj je kao kapetan kluba i najbolji strijelac bio najzaslužniji za povratak Lugana u elitni razred švicarskog nogometa.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo