Hrvatski trener Ivan Jurić u razgovoru s novinarima nakon posljednje utakmice svoje Verone, poraza od Rome, rekao je da još uvijek nije siguran hoće li voditi tu ekipu i sljedeće godine jer mu aktualni ugovor istječe na kraju ove sezone.

"Nisam još ništa odlučio, još uvijek razgovaramo", rekao je Jurić o svojoj budućnosti.

Rezultati iznad očekivanja

Jurić na klupi Verone sjedi od početka ove sezone. Ekipu je preuzeo u trenutku kada je taj klub ušao iz Druge u Prvu ligu i mnogi su mu predviđali ispadanje iz najelitnijeg razreda.

No, Jurićeva momčad je odigrala iznad svih očekivanja i nakon 33 kola nalazi se na devetom mjestu ljestvice Serije A, daleko od zone ispadanja, a za to najveće zasluge ima upravo hrvatski trener.

Želi ga poznati prvoligaš

Njegov dobar rad u Veroni prepoznali su i drugi klubovi koji bi ga htjeli dovesti, a najzainteresiranija je slavna Fiorentina za koju se nagađa da će uskoro raskinuti sa svojim strategom Beppeom Iachinijem.

Jurić se u tom slučaju spominje kao jedan od glavnih favorita za tu poziciju, a konkurent mu je sadašnji trener Leccea Fabio Liverani.

Novi ugovor

U utorak je La Gazzetta dello Sport objavila kako su u Veroni su svjesni da bi i drugi klubovi htjeli vidjeti Jurića na svojoj klupi pa mu zato ponudili novi ugovor i Jurić bi ga uskoro trebao potpisati.

No, niti uz potpisivanje tog ugovora, piše Gazetta, nije sigurno da će Jurić ostati u Veroni jer su za njegove usluge zainteresirani još neki klubovi koji istražuju kako ga mogu dovesti.