HRVATSKI SAMURAJ VIDA U TRANSU: / 'Ovo je ludo. Ginemo za našu državu i dalje ćemo proljevati krv, znoj i suze'

Image
Foto: AFP

'Kako slavimo? Uz muziku, pivu, sokove, proljeva se, udara po stolu, sretni smo, ovo je ludo'

7.7.2018.
23:33
AFP
VOYO logo

Vatreni su se plasirali u polufinale Svjetskog prvenstva nakon što su u četvrtfinalu u Sočiju boljim izvođenjem 11-eraca izbacila Rusiju. Nakon 90 minuta rezultat je bio 1-1, nakon 120 minuta 2-2, da bi u raspucavanju s bijele točke Hrvatska bila uspješnija sa 4-3.

HRVATSKA U POLUFINALU SP-A: Rakitić nakon nove drame penala odveo

Rusija je povela golom Denisa Čeriševa u 31. minuti, na 1-1 poravnao je Andrej Kramarić u 39., da bi Hrvatsku u vodstvo doveo Domagoj Vida u 101. no za 2-2 pogodio je Mario Fernandes u 115. pa su o posljednjem polufinalistu odlučivali udarci s bijele točke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Četiri od pet hrvatskih izvođača bilo je precizno, dok kod Rusa dva izvođača nisu uspjela svladati Subašića. Kao i protiv Danske u osmini finala, posljednji 11-erac za Hrvatsku izveo je i pogodio Ivan Rakitić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan od junaka ove velike pobjede Hrvatske Domagoj Vida za kamere HTV-a prokomentirao je povijesni uspjeh za hrvatsku nogometnu reprezentaciju:

"Kako slavimo? Uz muziku, pivu, sokove, proljeva se, udara po stolu, sretni smo, ovo je ludo. Najviše smo sretni zbog toga što smo razveselili navijače. Kod nas nikad ne ide lako, ali počelo nam se vraćati nakon prijašnjih prvejstva. Kaznili su nas iz jednog prekida, ali bogu hvala. Kova nije zabio, Subašić je obranio, idemo dalje. Bilo je tu malo umora, oni su išli na sve ili ništa. Najvažnije je da je Hrvatska u polufinalu, ginemo za našu državu, za naše boje, a mi ćemo i dalje proljevati krv, znoj i suze, borit ćemo se. Vjerovali smo, zato nas je nagradilo. Niti jedna utakmica nije laka, pa neće biti lako protiv Engleza", istaknuo je Vida.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo