hnl

Hrvatski nogometni savez suspendirao Hajduk!

Slavni splitski klub suspendiran je zbog neisplaćenih dugovanja od 350 tisuća eura Šibeniku od transfera Ante Rukavine u PAO, objašnjeno je na službenim stranicama HNS-a.

Predsjednik Disciplinske komisije HNS-a Tin Dolički donio je odluke o suspenziji NK Karlovac, HNK Šibenik i HNK Hajduk. Razlozi su, piše na službenim stranicama HNS-a, sljedeći:

NK Karlovac – zbog neispunjenih obveza koje je Arbitražni sud utvrdio prema igračima Borislavu Pilipoviću, Mislavu Leki, Adisu Stamboliji, Andrei Ottochianu, Goranu Pareckom, Vedranu Bebleku, Ivanu Zgrabliću, Igoru Lovriću, Igoru Novakoviću i Marijanu Budimiru.

HNK Šibenik – zbog neispunjenih obveza koje je Arbitražni sud utvrdio prema igračima Antoniju Jakolišu, Marku Kartelu, Ivanu Fuštaru, Marku Čuliću, Alenu Šubiću, Ivanu Medvidu i Goranu Blaževiću.

HNK Hajduk – zbog neispunjenih obveza koje je Arbitražni sud utvrdio prema HNK Šibenik.

Dodajmo da je u Hajdukovu slučaju riječ o nedavnoj presudi Arbitražnog suda prema kojoj je Šibeniku trebalo biti isplaćeno 350.000 eura od transfera Ante Rukavine u Panathinaikos. Hajduk ima pravo na prigovor u roku od dva dana, koji će odgoditi suspenziju, no i o tome odlučuje Disciplinska komisija. U slučaju pozitivnog ishoda poništila bi se odluka arbitraže, a samim time i odluka o suspenziji.

“HNK Hajduk ima pravo izjaviti prigovor u roku od dva dana koji odgađa izvršenje, odnosno suspenziju i o tom prigovoru odlučuje Disciplinska komisija HNS-a. Hajduk je zatražio da se ne pokreće postupak jer smo protiv odluke Arbitraže HNS-a podnijeli tužbu Županijskom sudu u Zagrebu prije mjesec dana i za očekivati je da bi o toj tužbi Županijski sud u Zagrebu uskoro trebao donijeti odluku.

U slučaju pozitivnog ishoda poništila bi se odluka Arbitraže, a samim time i odluka o suspenziji”, odgovorio je odvjetnik Hajduka dr. sc. Damir Primorac na upite vezane uz odluku predsjednika Disciplinske komisije HNS-a koja je objavljena i na službenim stranicama Saveza.
specijal-201102150360004-Hajduk

Povratak na Net.hr