'Pobjegao' iz Lijepe naše pa poručio: 'Našao sam sve što sam ikada želio'

'Nije tajna da svi hrvatski nogometaši i rukama i nogama kopaju ne bi li napustili naš nogomet. Pa sam tako i ja kopao.

8.4.2013.
8:31
VOYO logo

U hrvatskoj nogometnoj ligi, osim Dinama, uglavnom svi klubovi grcaju u neimaštini i malo koji nogometaš može 'skrpati' kraj s krajem od svog posla. Malobrojni su i oni koji dobiju priliku okušati se u inozemstvu i pritom se usrećiti, a jedan od njih je 27-godišnji Juraj Grizelj, koji je u Hrvatskoj igrao za Hajduk, Istru, Šibenik, Mosor, Solin i Split, a sada zadovoljno trlja ruke u islandskom Grindaviku.

"Nije tajna da svi hrvatski nogometaši i rukama i nogama kopaju ne bi li napustili naš nogomet. Pa sam tako i ja kopao. Dosta mi je bilo laži tipa 'ne može ti nitko dati koliko ti ja mogu obećati'. Igrajući po raznim prvoligaškim i drugoligaškim klubovima imao sam pretežno profesionalne obveze i amaterska primanja. Iz te priče isključujem tek RNK Split koji je u svemu bio redovan. Na taj način moguće je eventualno tek preživljavati, no uz doprinose državi, koje nogometaši moraju davati bez obzira plaća li ih klub ili ne, nije bilo moguće normalno živjeti. Koliko ovdje zarađujem? Da mi se ne isplati ne bi ni odlazio od kuće", priča Grizelj za Slobodnu Dalmaciju i dodaje da je ostao vrlo ugodno iznenađen uvjetima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Šokirao sam se kad sam došao na Island. Mislim, osnovne stvari sam znao, no da će drugoligaški klub uz glavni stadion imati i tri pomoćna terena, te veliku dvoranu s umjetnom travom, nije mi bilo ni na kraj pameti. Odmah nakon potpisivanja profesionalnog ugovora na korištenje sam dobio stan i automobil, a podrazumijeva se i da su mi plaćeni svi dnevni obroci. Iskreno, napokon se osjećam kao nogometaš jer se, osim nogometa, ni o čemu drugom ne moram brinuti. Uglavnom, ja sam prezadovoljan, sve što sam ikad želio, pronašao sam. Još samo da mi se dosele moje blizanke i supruga i život će mi biti savršen", kaže Grizelj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo