Sjajna vijest za cijeli hrvatski nogomet stigla iz Europe!

Solidan učinak naših klubova u Europi i debakl Škota podignuo je Hrvatsku na 21. mjesto. Od sljedeće sezone svi hrvatski klubovi startaju iz 2.

11.10.2012.
19:55
VOYO logo

Iz Nyona smo uglavnom naučili na loše vijesti. Ponajviše na financijske kazne za naše klubove, tako da je svaka dobra vijest - pravo malo čudo. No, i to se dogodi. Kao recimo ovaj četvrtak, kada je iz UEFA-e stigla vijest da hrvatski klubovi više neće morati u 1. pretkolo Europske lige.

Naime, Hrvatska je skočila za jedno mjesto u narednoj sezoni eurokupova, tako da se sada nalazi na 21. mjestu u Europi. Ta pozicija i dalje donosi četiri mjesta u europskim natjecanjima (jedno u Ligi prvaka, tri u Europskoj ligi), ali i ono važnije: dakle, pomak od jednog mjesta donosi promjenu za trećeplasirani klub iz našeg prvenstva koji će s natjecanjem započeti u 2. kolu kvalifikacija za Europsku ligu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isto tako treba biti iskren i reći da je taj poguranac stigao zbog solidnog učinka naših klubova (posebice Dinama koji je donio 60% bodova nacionalnog koeficijenta), ali i debakla Škotske koja se samo strmoglavila s 18. na 26. mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada bi Hrvatska skočila još šest stepenica (15. mjesto), onda bi dobila još jednog predstavnika u kvalifikacijama za Ligu prvaka, ali o tome ne treba niti sanjati. Za taj pothvat, žetvu bodova u narednu sezonu-dvije bi trebali imati svi hrvatski predstavnici...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo