VAŽAN SUSRET ZA VATRENE / Hrvatska protiv Danske igra za završnu fazu Lige nacija, ali je na kocki još jedan, puno važniji ulog

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Hrvatska sutra igra protiv Danske u sklopu Lige nacija

21.9.2022.
8:45
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija se okupila kako bi odradila posljednju fazu Lige nacija. Pred Vatrenima su još minimalno dvije utakmice tog natjecanja: U četvrtak se sastajemo s Danskom na Maksimiru, dok u nedjelju i putujemo u Beč gdje nas čeka domaćin Austrija. Hrvatska u posljednja dva kola ulazi na drugom mjestu ljestvice, sa svega dva boda zaostatka za vodećim Dancima.

Image
NIJE MU TO TREBALO /

Pogledajte nesportski potez zvijezde Juventusa zbog koje neće igrati, propušta veliki derbi

Image
NIJE MU TO TREBALO /

Pogledajte nesportski potez zvijezde Juventusa zbog koje neće igrati, propušta veliki derbi

Vatreni bi pobjedom nad Danskom preuzeli vrh skupine i tako izborili plasman u završnicu među četiri najbolje ekipe Lige nacija. Takav pothvat Hrvatska nikada nije ostvarila, s toga će izabranici Zlatka Dalića imati dodatan motiv na susretu s Dancima. No, ulozi su veći i od toga, u igri je još jedna bitna stavka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, susret s Danskom ključan je i za određivanje jakosnih skupina za predstojeći ždrijeb kvalifikacija za Europsko prvenstvo koje će se igrati 2024. godine u Danskoj.

Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Veliki su ulozi

Svladaju li Vatreni Dansku, u posljednjem će kolu držati ključeve svoje sreće. Tada jedino možemo ispasti ako nas Austrija porazi i ako Danska svlada posljednju Francusku. Manje važan ulog je onaj ostanak u elitnoj skupini Lige nacija. Naravno, ljepše se natjecati s najboljim europskim reprezentacijama, ali ne bi bio kraj svijeta da Hrvatska jednu godinu ovog, pomalo nebitnog natjecanja odradi u slabijoj skupini. Ostvarimo li ostanak u elitnoj skupini, bit će to treća godina za redom da su Vatreni ostvarili takav uspjeh u Ligi nacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Devetog listopada u Frankfurtu će se održati ždrijeb kvalifikacija za Euro 2024. godine. Euro će se održati od 14. lipnja do 14. srpnja za dvije godine, a kao što smo istaknuli, domaćin je Njemačka. Format će biti isti kao i na prethodna dva EP-a: Natjecat će se 24 reprezentacije, domaćin Njemačka ima osiguran plasman, a njima će se pridružiti prve dvije momčadi iz kvalifikacijskih skupina, dok će se najbolje trećeplasirane ekipe boriti za nastup na EP preko dodatnih kvalifikacija, odnosno, doigravanja. Valja dodati kako je UEFA obznanila kako Rusija neće sudjelovati u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo.

Hrvatska je na sjajnom putu da se nađe u prvom jakosnom šeširu, ali za ostale kombinacije ćemo pričekati još koji dan. Susret Hrvatske i Danske na rasporedu je 22. rujna, s početkom u 20:45 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo