Hrvatska igra dva finala: Tko zna što Mandžukića i društvo čeka u džungli

'Situacija s Modrićem je podnošljiva, samo je prvi dan bilo dramatično, to je vrlo bolna ozljeda.

15.6.2014.
18:27
VOYO logo

"Bit će okej", poručio je Niko Kovač o Modriću i okrenuo se situaciji s lijevim bekom.

"Pranjić je jedna opcija za tu poziciju, iako je Šime Vrsaljko odradio odličan posao. Nije bilo jednostavno brazilskim velemajstorima proći naše bekove, i Srna i Vrsaljko su to odradili za najvišu ocjenu. Koliko se to uopće može odraditi protiv Brazila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Talijani i Englezi su se žalili na vremenske uvjete u brazilskoj džungli. Izbornik je zaključio.

"Nakon 70 minuta i engleski i talijanski igrači su se ugasili, iako je do tada intezitet trke bio vrlo visok. Bila je to vrlo kvalitetna utakmica, odlična, trčalo se bez zadrške gore-dolje, ali se vidjelo da se u tom ritmu ne može izdržati 90 minuta. Tko zna što i nas čeka nakon 70 minuta..."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//cdn.playwire.com/bolt/js/embed.min.js

Kovačev stožer proučio je prvu utakmicu Kamerunaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jesmo. Vidjeli smo kakav stil nogometa igraju Kamerunci, to smo već uočili i na prijateljskoj utakmici s Njemačkom. Oni su nezgodna, čvrsta momčad, koja se brani s čak šestoricom igrača u zadnjoj liniji. Ne znam hoće li tako igrati i protiv nas."

Je li utakmica u Manausu naše finale Svjetskog prvesntva?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sve su utakmice finalne za nas, ova je malo važnija, jer smo prvu izgubili. Gubitnik iz te utakmice neće imati velikih izgleda, možda samo teoretske. Igrat ćemo mi dva finala..."

Hoćete li smatrati neuspjehom ako ne prođete skupinu?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne! Kada smo visjeli u kvalifikacijama i kada smo bili okruženi negativnom atmosferom, izvukli smo stvar. Moramo biti sretni da smo ovdje, među odabranima, i ako ne prođemo, pitanje je samo kako nismo prošli. Možeš ne proći, a igrao si lijep nogomet, sve je moguće. Kao i protiv Brazila, kada smo igrali dobar nogomet, a izgubili. Neće biti smak svijeta, ali o tome ne želim razmišljati sada kada nas čekaju još dvije utakmice..."

Za kraj, Kovač je otkrio Jutarnjem listu da je prebolio poraz od Brazila i suca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jesam, i to odmah nakon utakmce. Igrali smo dobro, a nakon što se dogodilo to što se dogodilo, opet vidim svjetlo na kraju tunela. Na tragičan smo način izgubili od Brazila i o tome ne želim više razmišljati. Energiju trebamo uložiti u iduće dvije utakmice."

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo