HRVATSKA - ARMENIJA 1-1 / Nije to bilo loše od Vatrenih ali jedno im se nikako neće smjeti događati na Euru: Zgazit će ih svi ako bude

Image
Foto: PIXSELL

Hrvatska se podosta ispromašivala protiv Armenije

1.6.2021.
11:11
PIXSELL
VOYO logo

Pripremna utakmica pred Euro

HRVATSKA - ARMENIJA 1-1

Strijelci: 1-0 Perišić (23). 1-1 Wbeymar Angulo (72)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvoboj se igrao na Gradskom stadionu, a sudio je Bilbija iz BiH

HRVATSKA: Livaković - Vrsaljko (Juranović,46) Ćaleta-Car, Vida (Škorić, 46), Barišić - Modrić (Rebić, 46), Brozović - Brekalo (Pašalić, 26), Vlašić (Petković, 46), Perišić (Badelj, Perišić 62) - Kramarić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ARMENIJA: Jurčenko - Teterijan (Monroy, 62), Voskanjan, Calisir, Hovhanisijan - Babajan (Melkojan, 46), A. Grigorijan, Spertsijan (Angulo, 46), Bajramian - Barsegijan, Adamijan (Bičahčjan, 46)

Hrvatska nogometna reprezentacija odigrala je u prvom pripremnom nastupu uoči Eura danas u Velikoj Gorici protiv Armenije 1:1 (1:0). Vatreni su se podosta ispromašivali, u prvom dijelu su imali pet šansi, u nastavku još barem tri dobre. Očito nije bio dan za golove...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
DALIĆEV ADUT ŠEPAJUĆI NAPUSTIO IGRU /

Odmah je dobio oblog na gležanj: Nadamo se kako nije ništa ozbiljno, bio bi to ogroman udarac za Euro

Image
DALIĆEV ADUT ŠEPAJUĆI NAPUSTIO IGRU /

Odmah je dobio oblog na gležanj: Nadamo se kako nije ništa ozbiljno, bio bi to ogroman udarac za Euro

Puno Vatreni promašili, puno previše

Čudno, jako čudno i zabrinjavajuće je kako su naši nogometaši reagirali u završnici, koliko je tu nedostajalo koncetracije. Nećemo nikako smjeti toliko promašivati na Euru, takvo natjecanje ne prašta promašene šanse, posebno ne jedna Engleska ali niti Češka kao ni Škotska. Morat će hrvatski nogometaši to popraviti, dvanaest je dana do prve utakmice s Engleskom na turniru...

Angulo zabio golčinu s nekih 18 metara

Inače, pogodak za Hrvatsku protiv Armenije upisao je Ivan Perišić (23) u svom stotom reprezentativnom nastupu, dok je za Armence pogodio Wbeymar Angulo (72). 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je to prvi međusobni dvoboj Hrvatske i Armenije. Josip Brekalo u 25. je morao napustiti igru zbog ozljede gležnja, šepajući je napustio teren i odmah dobio oblog na gležanj. Nadamo se kako ništa nije ozbiljno. No, idemo redom...

Armenci se nisu došli braniti

Armenci se u Velikoj Gorici nisu došli samo braniti, pa je već u 4. minuti udarac Babajana prošao je tik pored vratnice. U 11. minuti pokušao je udarcem iz okreta Vlašić, ali je armenski vratar Jurčenko ubilježio izvanrednu obranu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 24. minuti Modrić je izveo korner, a u skoku je najviši bio Perišić, koji je zabio svoj 28. gol u jubilarnome, stotom nastupu za reprezentaciju. Samo tri minute kasnije ozlijedio se Brekalo i morao je izaći iz igre, dok je u igru ušao Pašalić.

U 42. minuti nakon sjajne akcije Pašalića i Modrića, Kramarić je dodao do Perišića koji iz velike blizine puca iznad grede. U 45. minuti nakon udarca Perišića i obrane Juščenka, Pašalić je atraktivno "škaricama" pogodio vratnicu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Promjene u nastavku

U drugom dijelu izašli su Modrić, Vrsaljko, Vlašić i Vida, a ušli Juranović, Rebić, Petković i Škorić.

U 49. minuti Rebić s šest metara i potpuno sam šalje loptu visoko iznad grede, a to je bio uvod u seriju hrvatskih promašaja. U jednoj akciji u 57. minuti "Vatreni" su bespotrebno dodavali loptu, umjesto da u izglednoj poziciji pucaju po golu i ugroze vratara. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ta nonšalancija je kažnjena u 72. minuti kada je nakon pogrešaka Brozovića i Škorića lopta došla do naturaliziranog Kolumbijca Wbeymara Angula, koji je pogodio same rašlje Livakovićeva gola. 

Krama promašio na kraju susreta

Škorić je u 76. minuti glavom s pet metara nakon ubačaja Brozovića poslao loptu pored vrata, a potom je izglednu priliku promašio i Kramarić četiri minute prije kraja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dalićeva momčad će na Wembleyju 13 lipnja otvoriti Euro protiv Engleske, a u skupini su još i Češka te Škotska.

Do nastupa u Londonu Hrvatska će u nedjelju odigrati još jednu prijateljsku utakmicu protiv Belgije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

UŽIVO:

GOTOVA JE UTAKMICA.

90' - Igrat će se još 3 minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

88' - Brozović tuče iznad gola nakon lijepe akcije. Nema gola, neće pa neće...

88' - Puno, previše puno smo promašivali protiv Armenije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

84' - Kramarić je odlično tukao ali brani to vratar Armenije - 6 naprema 2 u udarcima u okvir gola za naše.

81' - Barišić sad tuče ali ravno u zid Armenaca. Trebat će poraditi na golgeterskoj šansi. Po šansama, trebali smo voditi barem tri razlike ako ne i četiri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

80' - Sad Armenci napadaju, gol ih je napunio samopouzdanjem.

72' - Armenija zabija za 1:1. Vbeymar zabija s nekih 18 metara, probio je našu obranu, kakva je to bomba bila, strašno! Inače, Vbeymar je naturalizirani Kolumbijac koji je ušao u drugom dijelu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

70' - Prvi korner za Armeniju na utakmici, ništa od toga. Ne, još jedan udarac iz kuta za goste. Ništa opet, naši to čiste.

66' - Hrvatska ima deset udaraca a zabila je jedan gol. Od tih deset udaraca, šest je bilo dobrih prigoda. Bojimo se da se ne ostvari ona tko ne zabije, taj dobije!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

63' - Duje Ćaleta - Car još jednom je presjekao loptu. Napad je za Hrvatsku. Šest je novih igrača s naše strane, pet s gostujuće. Zato je i pao intenzitet igre.

Image
Foto: PIXSELL

Vlašić se gradi protiv Armenije

59' - Joooj, nova velika prilika za Hrvatsku. Sada su naši nogometaši nanizali nekoliko opasnih prigoda, šteta. Mogli su voditi uvjerljivije od ovih 1:0. Prvo je veliku šansu imao Mario Pašalić koji je umjesto udarca išao dodati i tako upropastio gol šansu. Nikako nije dobro što toliko promašujemo, zabili smo tek jedan pogodak, onaj iz prekida a promašili valjda 6 čistih šansi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

56' - Sada je Armenija imala opasnu kontru, ali na vrijeme je izašao Livaković sa svog gola i otklonio opasnost.

53' - Pašaliću je sad lopta pobjegla. Armenci čekaju pa onda pokušavaju brzo kreirati polukontru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

49' - Rebić tuče lijevom s nekih 7 metara daleko iznad gola, Krama mu je sjajno dodao. Puno promašujemo, nije to dobro, na Euru ćemo morati zabijati iz prve ili druge šanse.

46' - Počinje drugo poluvrijeme. Zaigrat ćemo u našoj A varijanti igre 4-2-3-1, kao što je i najavljeno . Josip Juranović ušao je umjesto Šime Vrsaljka, Bruno Petković je zamijenio Nikolu Vlašića, Mile Škorić je ušao umjesto Domagoja Vide, a Modrić je mjesto prepustio Anti Rebiću te će kapetan u nastavku biti Ivan Perišić.

46' - Gotovo je prvo poluvrijeme. Luka je tukao blizu gola za kraj prvog dijela. Nije to bilo vrhunskih 45 ali bilo je pristojno u ovoj fazi priprema za Euro. Hrvatska se dobro adaptirala na sve zamke koje su Armenci postavili.

45' - Opaaaa, da je sad to zabio Mario Pašalić, iz škarica, to bi bio najljepši njegov reprezentativni gol. Mogli smo već voditi barem 3:0 ako ne i 4:0.

42' - Jaooo, što je sad Perišić promašio na asistenciju Kramarića i prije toga Lukino dodavanje na pet metara Andreju. Čista prilika, najbolja za gol do sad za Vatrene.

39' - Vida je sad tukao glavom na asistenciju Luke Modrića, blizu je to bilo.

37' - Još jedan oštriji start reprezentativaca Armenije, sada je Terteryan napravio prekršaj na Borni Barišiću i za to je zaradio žuti karton. Sve je u redu s lijevim bekom hrvatske reprezentacije, nastavit će utakmicu.

36' - Armenci grade napad sad.

33' - Evo koškanja, Brozović je dobio jedan nezgodan udarac u vrat, pa je nastala mala gužva. Ne treba u ovakvim utakmicama da se rađa zla krv.

29' - 4 od 4 u udarcima na ovoj utakmici.

26' - Promjena - Pašalić ulazi, Brekalo izlazi zbog ozljede, trajao je 25 minuta. Dobio je oblog za gležanj, ništa ne treba riskirati. Šepao je prilikom izlaska iz igre Brekalo, nadamo se kako nije ništa ozbiljno.

24' - GOOOL: Ivan Perišić je glavom zabio na asistenciju Luke Modrića iz kornera, evo nam pogodak iz ofenzivnog prekida. Poklopilo se da u svom jubilarnom 100. nastupu za Hrvatsku zabije svoj ukupno 28. reprezentativni gol.

22' - Hrvatska pokušava probiti organiziranu i gustu obranu Armenije koja, pak, čeka svoju šansu iz polukontre i kontre.

19' - Vatreni dominiraju, imaju loptu u svojim nogama.

15' - Neoprezan je bio Vrsaljko i laktom zakačio igrača Armenije, a za to su gosti dobili faul u dobroj poziciji. Imaju "skraćeni korner", ali otišlo je to daleko od šesnaesterca, nisu to gosti dobro odradili.

12' - Novi, treći korner Hrvatske. Budimo se, bolje to izgleda.

Image
Foto: PIXSELL

Krama dodaje naprijed loptu protiv Armenije

10' - Evo udarca Hrvatske, Vlašić je tukao s ruba kaznenog prostora iz okreta, Jurčenko to skida. Kako je ovo opasno bilo, Vlašić se sam primio za glavu, već ju je vidio unutra.

9' - Samo smo vidjeli jedan udarac na gol, onaj gostiju.

7' - Vlašić će u ovoj formaciji biti dosta aktivan, iz naše polovice kreće naprijed ali sad nije to uspio odigrati s Brekalom.

4' - Vrlo dobar udarac Eduarda Spertisiana s nekih 18 metara. Prva zanimljiva situacija za utakmicu, fijuknulo je to pored Livakovićeva gola.

2' - Evo prvog pokušaja na utakmici, Luka Modrić daleko od gola i dosta slabo, nije zahvatio loptu kako treba.

1' - U drugom dijelu trebali bi se vratiti našoj standardnoj formaciji 4-2-3-1.

1' - Počela je utakmica. Sretno Vatreni!

17.57 - Ustanite dame i gospodo, na redu je Lijepa naša.

17.56 - Igrači su izašli na travnjak, na redu su himne. Prva je himna Armenije.

17.48 - Senator u reprezentaciji Hrvatske Ivan Perišić večeras će upisati jubilarni 100. nastup u dresu hrvatske nogometne reprezentacije. Debitirao je davne 2011. godine u susretu protiv Gruzije.

17.41 - "Teško je reći što bi za nas bio uspjeh na Euru ali sigurno je prolazak skupine osnovni cilj a sve ispod toga neuspjeh", kazao je uoči utakmice s Armenijom za Novu TVVedran Ćorluka, Dalićev pomoćnik.

17.15 - Došli su sastavi za večerašnju utakmicu. Izbornik Hrvatske Zlatko Dalić utakmicu će započeti s Kramarićem kao modernom desetkom, povućenijom špicom. To znači da će Hrvatska zaigrati s rombom i dva napadača, odnosno u formaciji 4-3-1-2. To je inače rezervna formacija izbornika Dalića koju želi isprobati pred nadolazeći Euro a koja bi mogla biti naše tajno oružje. Čini se kako je Dalić odlučio poštediti Rebića zbog ozljede a na klupi je i Bruno Petković. Inače, Vatreni do sada nikada nisu igrali protiv Armenije koja se trenutno nalazi 99. mjestu Fifine ljestvice. 

NAJAVA

Pred hrvatskom nogometnom reprezentacijom prvi je tekst uoči nadolazećeg Europskog prvenstva. Vatreni od 18 sati igraju s Armenijom u Gorici.

"Dat ćemo šansu svima kojima možemo dati, imat ćemo na raspolaganju šest izmjena, igrati na dva načina. Pokušat ćemo nešto isprobati, ali i sačuvati neke ozljedama načete igrače. Važan nam je rezultat, on je taj koji nosi atmosferu, ambijent i donosi potrebno samopouzdanje. Zato ćemo igrati punom snagom, ali rasporediti minute i isprobati dva sustava igre. Armenija je protivnik po mjeri, u posljednje smo vrijeme igrali s najjačim protivnicima, a ona je ipak klasa ispod", izjavio je izbornik Zlatko Dalić u najavi susreta.

Izbornik je uoči ove utakmice rekao i kako je u posljednje vrijeme na treninzima puno radio na branjenju prekida, segmentu igre s kojim smo u proteklom razdoblju imali puno problema.

Najvažnija stvar

"Pokazali smo igračima svih 11 golova koje smo dobili iz prekida, a to je 28 posto od svih golova koje je Hrvatska primila. Moramo vidjeti gdje smo griješili, gdje nismo dobro reagirali. Već sam dosadan, ali to je pitanje odgovornosti, u duelu i u skoku. Nemamo vremena raditi na snazi, nego na osvježavanju, taktici i prekidima. Pred nama su Englezi, pogledat ćemo njihove dvije prijateljske protiv Rumunjske i Austrije, ali u prvom redu moramo gledati sebe, jer ima puno stvari koje moramo popraviti. Vremena, naravno, nikad dosta, ali najvažnije je da ne bude ozlijeđenih igrača. Vidim na treninzima da je to već puno bolje, svjesni smo da moramo biti puno kvalitetniji, nego što smo bili u kvalifikacijama i u Ligi nacija", poručio je

Komentirao je izbornik i situaciju s ozljedom Dejana Lovrena.

"Lovren se oporavlja iznad svih očekivanja. Njegova želja i volja su neupitni, ali moramo biti pažljivi. On definitivno ide s nama na Euro, možda neće biti sto posto spreman za prvu utakmicu, ali imamo još dvije utakmice u skupini, a, ako Bog da, bit će ih i u nokaut fazi", zaključio je Dalić.

Vjerojatni sastav

Očekuje se da će Hrvatska na travnjak istrčati u formacija 4-2-3-1, a ovo je vjerojatni sastav: Livaković - Vrsaljko, Ćaleta-Car, Vida, Barišić - Modrić, Brozović - Brekalo, Vlašić, Perišić - Petković.

Utakmica na Gradskom stadionu u Velikoj Gorici počinje u 18 sati, a prava televizijskog prijenosa ima Nova TV.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo