HRVATI I KLUBOVI U ZIMSKIM TRANSFERIMA: / Tko je napravio najbolji posao?

Image
Foto: Screenshot

Siječanj se bliži kraju, a time i zimski prijelazni rok.

24.1.2016.
8:00
Screenshot
VOYO logo

Izvojit ćemo ovaj put najznačajnije prijelaze koji se tiču ili hrvatskih nogometaša ili hrvatskih klubova.

1. Andrej Kramarić (iz Leicestera u Hoffenheim)

Bivši napadač Rijeke i Dinama, koji je u Leicester stigao prošle zime za deset milijuna eura, nije se naigrao među "lisicama". Ove je sezone samo dvaput nastupio u Premier ligi, a na njegovu nesreću, Leicester je u vrhu, bori se za prvo mjesto s Arsenalom i Manchester Cityjem, dok u napadu caruju Vardy i Mahrez. Kramarić se želi izboriti za dres Vatrenih na Euru koje počinje u lipnju 2016. u Francuskoj, stoga je tražio klub u kojemu će igrati, ali je pritom taj klub morao ispuniti ne baš male financijske zahtjeve. Hrvatski napadač u Leicesteru zarađuje 2,5 milijuna eura, taj je iznos ohladio mnoge zainteresirane, između ostalih, i zagrebački Dinamo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hoffenheim je posljednji na ljestvici 1. Bundeslige, treba im strijelac koji će razbuditi momčad. Kramarić će, to je sigurno, dobiti priliku iskazati svoje golgeterske vještine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2. Mijo Caktaš (iz Hajduka u Rubin)

Najbolji igrač Hajduka ove jeseni, otišao je u Rubin iz Kazanja za milijun eura. Opća je ocjena kako je to premalo za igrača njegove kvalitete, ali Hajduk je dao zeleno svjetlo za odlazak mnogih igrača ove zime s Poljuda. Spominju se Andrija Balić, Tino Sven Sušić, Hrvoje Milić... Caktašev transfer nije propao, za razliku od onog Lovre Kalinića u Aston Villu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3. Ivo Pinto (iz Dinama u Norwich)

Jedan od stranaca koji je ostavio trag u Dinamu, a na kraju se i financijski isplatio hrvatskom prvaku. Maksimirski klub je za igrača kojeg je doveo u ljeto 2013. za milijun eura, zaradio 3,7 puta više. Odličan posao Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4. Mario Gavranović (iz Züricha u Rijeku) i Asmir Kajević (kao slobodan igrač u Rijeku)

Rijeka u drugom dijelu sezone misli ozbiljno, zato je i dovela švicarskog reprezentativca hrvatskih korijena i platila ga milijun eura Zürichu. Mario Gavranović je za Švicarsku nastupio na SP-u u Brazilu, gdje je teže ozlijedio koljeno. Rijeka je u prvom dijelu prvenstva čak devet puta remizirala, treba joj igrač koji će i poluprilike znati pretvoriti u pogodak. S Gavranovićem, koji je u karijeri igrao za Schalke i Mainz, više nema isprika, Rijeka ide po naslov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Asmir Kajević pojačao je vezni red Rijeke, stigao je bez odštete, od ljeta je bio bez kluba, a igrao je, kao i Gavranović za Zürich.

5. Nicolas Velez (iz NorthEast Uniteda u Hajduk)

Hajduk je bez odštete doveo argentinskog napadača koji je posljednje golove zabijao u indijskom NorthEast Unitedu. Igrao je i u Singapuru, a tamo su ga uspoređivali s slavnim Barceloninim strijelcem Luisom Suarezom. Da ima samo i deset posto kvalitete tog Urugvajca, na Poljudu bi bili sretni obavljenim poslom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo