Iz HNS-a su odgovorili na priču da će mladi hvatski reprezentativac Borna Sosa igrati za njemačku seniorsku reprezentaciju

Dvadesettrogodišnji hrvatski nogometaš i mladi reprezentativac Borna Sosa mogao bi već u lipnju, na Europskom prvenstvu, zaigrati za reprezentaciju Njemačke, objavio je u petak Bild.

Njemački medij je objavio da je Sosa već na širem popisu njemačkog izbornika Joachima Lowa koji se sada sastoji od 32 igrača. Izbornik "Elfa" mora do kraja ovog mjeseca suziti popis na 26 igrača prema novom UEFA-inom pravilu, specifičnom za predstojeći Euro.

'Već jako dugo ga pratimo'

O Sosi je progovorio i legendarni Oliver Bierhoff direktor Njemačkog nogometnog saveza.

“Znamo ga i pratimo ga već jako dugo. Mislimo da je Borna Sosa potencijalni njemački reprezentativac. I to ne mislimo sam sad na sljedećem Euru, gledamo i u budućnost“, rekao je Bierhoff, prenosi njemački Bild.

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić, reagirao je na posljednje medijske napise o budućnosti mladog Sose i poručio da je on igrač koji je na njegovom "širem popisu".

"Sosa je bio aktivan član mladih hrvatskih reprezentacija s kojima je postizao uspjehe, što je najbolji put do A reprezentacije. Od Borne očekujemo da nastavi s dobrim igrama u Stuttgartu i na taj se način još više približi A reprezentaciji. Naravno, svaki igrač ima pravo odlučiti koju zemlju želi predstavljati, ako ima takve opcije.", poručio je izbornik Vatrenih Dalić.

Slučaj s Bornom Sosom u petak je za RTL prokomentirao i izvršni direktor HNS-a Marijan Kustić koji nije skrivao da ga je ta priča jako iznenadila.

"To mi je bio prvi glas, ono što smo vidjeli. Mogu reći je da redovito pratimo sve njegove nastupe. Ja ga smatram reprezentativcem Hrvatske, naravno da gledamo sve njegove nastupe", rekao je Kustić.

Od 2018. u njemačkoj Bundesligi

Iz HNS-a su se, nakon pojave ove vijesti, već ćuli sa Sosom i nadaju se da priča još nije gotova.

"Što se tiče kontakta sa Sosom, osobno sam se čuo s njim. Što se tiče ovoga svega, ja vjerujem da će on i dalje nastaviti igrati za Hrvatsku", zaključio je je Kustić.

Sosa nikad nije nastupio za hrvatsku A vrstu, iako je od priprema za SP u Rusiji bio na širem popisu. Od 2018. godine igra za njemačkog prvoligaša Stuttgart, u koji je došao iz zagrebačkog Dinama.