HOĆE LI KONAČNO PASTI FRANCUSKA: / Vatreni nisu nikada pobijedili, a ovako su izgledali prijašnje utakmice sa Tricolorima

Image
Foto: AFP/Screenshot

Hrvatska i Francuska danas u Moskvi igraju finale Svjetskog prvenstva

15.7.2018.
10:02
AFP/Screenshot
VOYO logo

Hrvatska i Francuska danas će se susresti u finalu Svjetskog prvenstva u Rusiji, a pobjednik će postati svjetskim prvakom – Francuska drugi, a Hrvatska prvi put u povijesti. Bit će to šesti susret tih dviju reprezentacija, a treći službeni.

Zabrinjavajuće je da Vatreni još niti jednom nisu uspjeli pobijediti Tricolore – doživjeli su tri poraza i dvaput odigrali neriješeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska – Francuska 1-2 (Svjetsko prvenstvo u Francuskoj, polufinale, 1998.)

Utakmica koja je definirala jednu generaciju i stvorila poznatu Thuramovu kletvu. Hrvatska je povela nakon pogotka Davora Šukera u 46. minuti a onda se ukazao francuski bek i sa dva pogotka odveo Francuze u finale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska – Francuska 0-3 (prijateljska utakmica, 1999.)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska se nije uspjela osvetiti u prijateljskoj utakmici igranoj godinu dana kasnije. Francuska je bila uvjerljiva i u Parizu slavila pogocima mladog Roberta Piresa, Mauricea i Vairellesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska – Francuska 0-2 (prijateljska utakmica, 2000.)

Još jedna prijateljska utakmica i još jedan poraz, dvije godine nakon Svjetskog prvenstva. Utakmica se igrala na Maksimiru i Francuska je slavila sa 2-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska – Francuska 2-2 (Europsko prvenstvo u Portugalu, grupna faza, 2004.)

Druga kompetitivna utakmica između Hrvatske i Francuske završila je remijem koji je za Hrvatsku bio ravan porazu. Nakon remija protiv Švicarske u prvoj utakmici grupne faze, Hrvatska je trebala pobjedu nad Francuskom ne bi li ušla u utakmicu sa Engleskom sa šansama za prolaz u četvrtfinale. Francuska je u Portugalu bila aktualni europski prvak, a remi joj je bio dovoljan da se plasira u četvrtfinale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Francuzi su poveli u 22. minuti nakon što je Igor Tudor u vlastitu mrežu pospremio Zidaneov slobodni udarac, a onda je uslijedio preokret – Rapaić iz jedanaesterca i Pršo sjajnim pogotkom dovodi Hrvatsku u vodstvo. Nažalost, bod, i nastavak neporaženog niza, je Francuzima donio Trezeguet u 64. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska – Francuska 0-0 (prijateljska utakmica, 2011)

Posljednji susret ove dvije reprezentacije prije današnjeg finala – prijateljska utakmica odigrana na Saint Denis stadionu u Parizu, završila je bez pogodaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo