DALIĆ OSTAJE BEZ KLJUČNOG IGRAČA? / HNS objavio što se događa s Kovačićem, procurio i podatak koji jasno pokazuje koliko on znači Vatrenima: 'Izbornik je razgovarao je s njim'

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Loše vijesti stižu uoči završnice kvalifikacija za SP u Kataru

29.10.2021.
17:46
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija će u posljednje dvije utakmice u kvalifikacijama za SP 2022. godine protiv Malte i Rusije, po svemu sudeći, biti bez Matea Kovačića koji se ozlijedio na treningu Chelsea. Menadžer Bluesa" Thomas Tuckel je na novinarskoj konferenciji u petak otkrio kako se Kovačić ozlijedio u posljednjim trenucima treninga londonskog sastava.

Image
LOŠE VIJESTI ZA VATRENE /

Mateo Kovačić neće igrati za reprezentaciju protiv Malte i Rusije

Image
LOŠE VIJESTI ZA VATRENE /

Mateo Kovačić neće igrati za reprezentaciju protiv Malte i Rusije

"Nažalost, Kovačić je u posljednjoj minuti treninga ozlijedio tetivu i bit će izvan terena nekoliko tjedana," kazao je Tuchel za klupsku stranicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nadam se da će se nakon međunarodne stanke moći vratiti ovdje," dodao je njemački stručnjak. A ubrzo se oglasio HNS.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U fenomenalnoj formi

"Veznjak Vatrenih, Mateo Kovačić, ozlijedio je mišić zadnje lože na treningu Chelseaja. Izbornik Zlatko Dalić razgovarao je s Kovačićem, a liječnička služba hrvatske nogometne reprezentacije u komunikaciji je s liječnicima Chelseaja i pratit će razvoj Kovačićeve ozljede. Ovisno o razvoju oporavka, bit će poznato hoće li Mateo biti spreman za predstojeće odlučujuće kvalifikacijske utakmice za SP u Kataru 2022. protiv Malte (11. studenoga) i Rusije (14. studenoga)", poručili su iz Saveza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kovačić je, inače, ove sezone nastupio u svih devet ligaških susreta Chelsea pri čemu je u osam startao od prve minute. U Ligi prvaka je upisao dva nastupa, a jedan u Liga kupu. A priložene grafike dosta toga govore o tome u kakvoj je formi i zašto bi bio veliki hendikep za Dalića kao ne bi imamo Kovačića na raspolaganju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do kraja kvalifikacija za Svjetsko nogometno prvenstvo 2022. godine još su dva kola, a Hrvatska trenutačno ima dva boda manje od lidera skupine Rusije. Direktan plasman u Katar izborit će samo pobjednik skupine, dok drugoplasirana ekipa odlazi u dodatne kvalifikacije. Posljednja dva kola na rasporedu su 11. i 14. studenog.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo