član borussije dortmund / HNS može žaliti: 17-godišnji reprezentativac SAD-a hrvatskih korijena ispisao povijest

Sedamnaestogodišnji Pulišić, član Borussije iz Dortmunda, postao je najmlađi igrač u američkoj povijesti koji je zabio u kvalifikacijama

3.9.2016.
14:21
VOYO logo

Sjedinjene Države su gotovo osigurale nastup u zadnjoj fazi kvalifikacija za SP 2018. nakon što su u petak u kvalifikacijama u zoni Concacaf u skupini C uvjerljivo sa 6-0 svladale Saint-Vincent, a dva je gola zabio reprezentativac hrvatskog podrijetla Christian Pulišić. 

Sedamnaestogodišnji Pulišić, član Borussije iz Dortmunda, tako je postao najmlađi igrač u američkoj povijesti koji je zabio u kvalifikacijama. Pulišić je ušao s klupe u 67. minuti, a uz dva gola upisao je i asistenciju. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SAD imaju deset bodova, jedan manje od Trinidada i Tobaga kojeg je na njegovom terenu iznenadila Gvatemala (2-2), ali koji je također osigurao prolaz u sljedeću fazu kvalifikacija. Gvatemala je treća sa sedam bodova. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U skupini A, Meksiko se već plasirao u sljedeću fazu s petom pobjedom i to od 3-2 nad Salvador om dok je Kanada poražena od Hondurasa (1-2).

U skupini B, Kostarika je osigurala prvo mjesto pobijedivši Haïti, dok je Panam  sa 2-0 bila bolja od Jamajke i tako si osigurala prolaz u peti i posljednji krug.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zadnji krug kvalifikacija igrat će se u obliku prvenstva i na njemu će se naći osam reprezentacija a četiri najbolje će osigurati nastup na SP 2018. u Rusiji. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo